Valilerden Ford'a ziyaret

Eskişehir ve Bilecik valileri Ford Otosan'ın fabrikasını ziyaret etti.

Valilerden Ford'a ziyaret


Ford Otosan Fabrika Müdürü Gültekin Hamlıoğlu'nun daveti üzerine Valiler Güngör Azim Tuna ile Ahmet Hamdi Nayir, Ford Otosan İnönü Fabrikası'nı gezdi. Ziyaret öncesi Fabrika Müdürü Gültekin Hamlıoğlu, valilere yapılan çalışmaların anlatıldığı bir sunum gerçekleştirdi.

Ford Otosan'ın Türkiye'nin en büyük ikinci sanayi kuruluşu olduğu anlatan Genel Müdür Gültekin Hamlıoğlu, "Ford Otosan, Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşlarından biridir. 1959 yılında Koç'un Ford ile yaptığı anlaşmanın ardından 1960 yılında başlayan kamyon montajıyla Otosan otomotiv sanayine ilk adımını atmıştır. Yerli motor ve kamyon üretmek amacıyla 1979 yılında temeli atılan İnönü Fabrikası'nda üretim 1982 yılında başlamıştır. Fabrikanın resmi açılışı ise 7 Temmuz 1986'da gerçekleştirilmiştir" dedi.
Ford Otosan İnönü Fabrikası'nın 1.1 milyon metrekarelik alana kurulu olduğunu söyleyen Müdür Hamlıoğlu, "Fabrikamızda, Ford Cargo kamyon, çekici ve Ecotorq motorlar üretilmektedir. Ar-Ge mühendislik kadrosu ve yaygın satış, servis ve yedek parça ağı ile müşterilerinin isteklerini en iyi şekilde karşılamaya devam ediyoruz. Yurtiçinde 30 kamyon yetkili satıcısı, 59 yetkili servis ve yurtdışında Rusya, Türki Cumhuriyetler, Doğu Avrupa, Afrika ve Ortadoğu'da olmak üzere 50'ye yakın ülkede dünyanın dört bir yanındaki müşterilerimize ulaşıyoruz" diye konuştu.
Yapılan sunumun ardından Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ile Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, fabrikayı sahasını gezdi. Valilerin ziyaretine İnönü Kaymakamı Selman Erdoğan, İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt ve Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı de eşlik etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz