Mert Fırat ve Didem Balçın’ın yeni mekânı “Sanat Mahal”

Oyuncular Mert Fırat, Didem Balçın, Volkan Yosunlu ve yönetmen İlksen Başarır, genç bir sanatçı ekibiyle el ele vererek Bursa'da yeni bir sanat mekânı açtı.

Mert Fırat ve Didem Balçın’ın yeni mekânı “Sanat Mahal”

Bursa'nın artık yepyeni bir sanat mekânı var: SanatMahal. Tiyatro, sinema , konser, mesleki atölye çalışmaları ve söyleşilerle bir kitabevine de ev sahipliği yapacak olan mekân kapılarını bugün açıyor. Mekânın ardında ise tanıdık bir kadro var: Tiyatro ve sinema oyuncuları Mert Fırat, Didem Balçın, Volkan Yosunlu ile yönetmen İlksen Başarır. Dörtlünün kültür-sanat sektöründen genç isimler olan Nila Fırat, M. Tamer Uyar, Özgür Balcı, Hazal Dut, Yağmur Mısırlıoğlu'nun el ele vererek yarattığı SanatMahal, 10 Ekim Cumartesi saat 20.00'de Sumru Yavrucuk’un yönetip oynadığı 'Shirley' oyunu ile izleyicilerle buluşacak.

Bursa’nın Nilüfer İlçesinde, Uludağ Üniversitesi kampüsüne çok yakın bir mevkideki Çağdaş Eğitim kooperatifi yerleşkesinde bulunan SanatMahal'de 13 Ekim'de İlksen Başarır imzalı sinema filmi, Mert Fırat ile Melisa Sözen'in rol aldığı 'Bir Varmış Bir Yokmuş'un gösterimi ve sonrasında oyuncularla söyleşi gerçekleşecek. 14 Ekim'de Koray Candemir ile Harun Tekin'in akustik bir konser vereceği mekanda 18 Ekim saat 18.00'da Seyyar Sahne'den 'Tehlikeli Oyunlar', 24 Ekim saat 20.00'de ise Ekip Tiyatrosu'ndan 'İki Kapılı Ev' izlenebilecek.

SANAT MAHAL EKİBİNİN HEDEFLERİ ŞÖYLE;

 Öncelikli olarak ülke içinde ve dışında üretimde bulunan olabildiğince çok sayıdaki tiyatro grubunun, dans ve performans ekiplerinin sanatsal çalışmalarının Bursa seyircisiyle buluşmasını sağlayarak Bursa’daki kültür-sanat hayatının yeni merkezi olmak. SanatMahal yerli ya da dünyanın farklı ülkelerinden nitelikli tiyatro oyunlarının oynandığı yer olmanın dışında, oluşturacağı eğitim atölyelerinde çocuk ve yetişkin yaştaki katılımcılara hobi ve mesleki eğitim amaçlı atölye imkânları sunacaktır. Ayrıca kendi prodüksiyonlarının dışında konuk tiyatrolara ev sahipliği yapacak, sinema salonlarında bağımsız filmlerin seyirciyle buluşma noktası olacak ve çeşitli müzik gruplarının Bursa’da konser yapmalarına olanak sunacaktır. Belli aralıklarla düzenlenecek olan imza günleriyle çağdaş edebiyatın önde gelen yazarları ile Bursalıları buluşturacak.

SanatMahal içinde oluşturulan kitabevi ise her yaştan okuyucu için; sanat, edebiyat, araştırma, felsefe, bilimsel yayınlar, tarih, psikoloji, iletişim, ekonomi alanlarında dünya yazarlarının kitaplarının okurlarla buluşma mahali olarak tasarlanmıştır. Yetişkin okurların yeni yazarları keşfetme, okuyucusu olduğu yazar ve araştırmacıların en yeni eserlerine ulaşabilme imkanın oluşturulacağı bu mahalde tabii ki çocuk yaştaki okurların dünyası ve ihtiyaçları da unutulmayacak.

Kaynak: Radikal

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler