Davutoğlu aileleri Ankara'ya çağırdı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisini kongresine katılmak için gittiği Diyarbakır’da, 6-7 Ekim olaylarında çocukları öldürülen Hüda-Par’a yakın ailelerle görüştü. Başbakan daha geniş görüşme için aileleri Ankara’ya davet etti.

Davutoğlu aileleri  Ankara'ya çağırdı
AK Parti Diyarbakır İl Kongresi'nin ardından Valiliği ziyaret eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kobani'ye destek eylemleri sırasında hayatını kaybedenlerin aileleriyle burada bir araya geldi. Olaylarda öldürülen Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Cumali Güneş, Hüseyin Dakak’ın yakınlarıyla görüştü. Görüşmelere Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu da katıldı. Yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından aileler Vaillik'ten ayrıldı.

Başbakan aileleri Ankara'ya davet etti Hasan Gökgöz’ün babası Mehmet Gökgöz, Başbakan'ın kendilerini Ankara’ya davet ettiğini söyledi. "Derdimizi anlattık, bizi Ankara’ya davet etti. ‘Burada acil işlerim var, Ankara’ya gelin görüşelim’ dedi. 'Çocuklarımız vahşice şehit edildi' dedik. O da olayları bildiğini söyledi. Ankara’ya gidip görüşeceğiz.”

Başbakan'a görüşebilme imkanı Cumali Güneş’in babası Mehmet Güneş ise oğlunun terör mağduru sayılmasını istiyor. “Benim oğlum 2 kişiyi kurtarmaya çalışırken, 2’nci taramada öldürüldü. Biz Başbakan'a katilleri bulunsun, adalete teslim edilsin dedik. Bugüne kadar kimse kapımızı çalmadı, kimse bizi sormadı. Oğlumu öldürenler terörist, oğlumun terör mağduru listesine alınmasını istiyorum.”

Başbakan'la görüşenlerden biri de Hüseyin Dakak’ın babası Öztekin Dakak’tı. Dakak, Ankara’ya gideceğini belirtti. “Oğlumu 3’üncü kattan attılar. Mağduriyetimizi dile getirdik. Bize söz verdi, Ankara’ya gidip görüşeceğiz.” Yasin Börü'nün babası Fikri Börü ise sorulara yanıt vermedi. Yasin Börü'nün kardeşi Furkan Börü'yü alnından öpen Davutoğlu, ailelere "Bu işi yapanların bulunduğunu ve olayın hesabının sorulacağını" söyledi. Başbakan Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu da ailelerle yakından ilgilendi, başsağlığı dileklerini iletti.

- Anne Hatice Börü Görüşmenin ardından Yasin Börü'nün annesi Hatice Börü, Davutoğlu çiftinin kendileriyle yakından ilgilendiğini belirtti. "Sare Davutoğlu ile konuştuğumda çok üzüntülüydüm. Ona yaşadığımız acıları anlattım. Böyle olayların bir daha yaşanmaması gerektiğini belirttim" diyen Börü, Sare Davutoğlu'nun kendisine, "Acınızı paylaşıyorum, umarım bir daha böyle şeyler yaşanmaz. Evladını kaybetmek çok acı, sizinle aynı duyguları paylaşıyoruz" dediğini bildirdi.

Boylu ailesi yeniden yargılama istedi Başbakan Davutoğlu ile görüşenlerden biri de Boylu ailesiydi. 1990’lı yıllardaki Hizbullah operasyonlarında tutuklanan ve halen cezaevinde bulunan Hüseyin Boylu’nun eşi ve çocukları da Davutoğlu ile görüştü. Tekerlekli sandalyede yaşamını sürdüren kardeşi ile birlikte gelen Hüseyin Boylu, Başbakan'dan babasının yeniden yargılanmasını talep ettiklerini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz