Ensarioğlu çekildi!

AK Parti'den aday adayı başvurusu yapan Devlet eski Bakanı Salim Ensarioğlu, çekildi. Ensarioğlu'nun bağımsız milletvekili adayı olacağı söyleniyor.

Ensarioğlu çekildi!
Devlet eski Bakanı Salim Ensarioğlu, AK Parti Diyarbakır milletvekili aday adaylığından çekildiğini açıkladı.

Basın açıklaması yapan Ensarioğlu, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak milletvekili genel seçimlerinde milletvekili adayı olmak için 19 Şubat 2015 tarihinde AK Parti Genel Merkezi’nde aday adaylığı başvurusunda bulunduğunu hatırlattı.

TEMAYÜLE TEPKİ GÖSTERDİ Ensarioğlu, “AK Parti tüzüğüne göre 1 Mart 2015 günü Diyarbakır seçim çevresinde aday belirleme süreçlerinden ilki olan temayül yoklaması yapılacaktır. AK Parti’nin tüzüğüne, kurallarına ve prensip kararlarına saygı duymakla beraber 21 Şubat’ta AK Parti MKYK’sının, AK Parti’de 22. 23. ve 24. dönem milletvekilliği yapmış olan aday adaylarının temayüle girmemeleri yönünde karar aldıklarını öğrendim. AK Parti MKYK’sının almış olduğu bu karar ile AK Parti'de bir dönem milletvekillik yapmış arkadaşlarımızın dahi temayüle girmemesi ve benim de AK Parti milletvekillerinin de bulunduğu aynı parlamentoda 3 dönem üst üste milletvekilliği ve 3 dönem bakanlık yapmama rağmen onlarla aynı statüye tabi tutulmayarak temayül yoklamasına girmeyi etik bulmadığımı AK Parti’nin yetkili organlarına ilettim.

MKYK'NIN KARARINA GÖRE Ancak beni haklı bulmalarına rağmen MKYK’nın almış olduğu karar değişmeyince 27 Şubat 2015 tarihi itibariyle AK Parti aday adaylığımı geri çekmiş bulunuyorum. Bununla beraber beni destekleyeceklerinden hiç şüphemin olmadığı AK Parti il ve ilçe teşkilatı yöneticilerine, kadın ve gençlik kollarına ve temayül yoklaması delegelerine teşekkür ederken ayrıca AK Parti İl Kongresi’ne davetli olarak katılırken bana verdikleri yoğun ilgi ve desteklerinden dolayı tüm Diyarbakır AK Parti Teşkilatı'na teşekkür ediyorum” dedi.

BAĞIMSIZ MİLLETVEKİLİ ADAYI Ailesi ve çevresindekilerle istişarelerde bulunacağını ifade eden Ensarioğlu, “Bilindiği üzere YSK kararına göre milletvekilliği adaylığı müracaatı son günü 7 Nisan 2015 günüdür. Ben bu süreçte ailemle, dostlarımla, dava arkadaşlarımla ve değerli hemşerilerimle istişarelerde bulunarak, onların da onayını ve desteğini alarak 7 Nisan’da bağımsız milletvekilliği adaylığımı açıklayacağımı belirtmek isterim. Girmiş olduğumuz bu seçim sürecinde bugüne kadar bana desteklerini esirgemeyen, her koşulda bizimle birlikte olan değerli hemşehrilerimin desteklerini bekler, bu vesileyle kamuoyuna ve Diyarbakırlı hemşehrilerime sevgi ve saygılarımı sunarım” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz