Kongreden notlar

Kongreden notlar

Kongreden notlar
Başbakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, salona gelişinde Türk bayrakları, AK Parti flamaları, sloganlar ve zılgıtlarla karşılandı.

Salon içini çevreleyen platformdan geçerek vatandaşları selamlayan Davutoğlu ve eşi karanfil dağıttı. Bu sırada salonda kendisi için uyarlanan "Kiziroğlu Mustafa Bey" parçası Kürtçe olarak çaldı.

Parçanın "ilk defa" Kürtçe ve Arapça da çalındığı kongrede, vatandaşlar Davutoğlu'na yoğun sevgi gösterilerinde bulundu. Davutoğlu, salona girişinde kendisine hediye edilen Diyarbakırspor atkısını omzunda kürsüye çıktı.

Davutoğlu'nun konuşması zaman zaman "Diyarbakır seninle gurur duyuyor", "Milletin gururu Davutoğlu" sloganlarıyla kesildi.

Kongrede, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker kürsüde konuşurken bir vatandaş Davutoğlu'nun yanına gelerek selam verdi. Remzi Alyu isimli vatandaşın 2008'de Bingöl'de meydana gelen bombalı saldırıda yaralandığı ve Davutoğlu'dan yardım istediği öğrenildi.

KARDEŞLİĞİN SESİ Türk Bayrağı'nın yanı sıra büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun posterinin asıldığı salonda, "Selahaddin-i Eyyubi'nin toruları yeni Türkiye yolunda hocasıyla yan yana", "Çözümün kalbi Diyarbekir'e hoşgeldiniz" ve "Kardeşliğin sesi Başbakan Davutoğlu" anlamına gelen "Denge Bıratıye Serokvezir" pankartları yer aldı.

Konuşmasının ardından Davutoğlu'na, Diyarbakır'ın plakası olan "21" sırt numaralı ve üzerinde adının yazdığı Diyarbakırspor forması ile engelli vatandaşlar tarafından fotoğrafının işlendiği halı hediye edildi.

Kongrede, eski ve yeni milletvekillerinin harmanladığı protokol görüntüsü dikkat çekerken, AK Parti'den Milletvekili aday adaylı basında yer alan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun amcası, eski Bakan Mehmet Salim Ensarioğlu' da kongre yer aldı.

ALTAÇ ALKIŞ ALDI Milletvekili adaylığı için, AK Parti İl Başkanlığı görevini bırakan Aydın Altaç Kürtçe ve Türkçe konuşmasında, Başbakan Davutoğlu'nu övdü. Altaç uzun süre, salondaki partililer tarafından karşılandı.

AK Parti 5'inci İl Olağan il kongresinde, tek listeyle seçime gidildi. Avukat Muhammed Akar, partililerin desteğiyle AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığında yeni dönemin startını verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz