Üç dilde pankart!

DİYARBAKIR'da kendilerine 'Zaman okuru' adını veren grup, İstanbul merkezli düzenlenen 14 Aralık operasyonu adliye önünde ellerinde Türkçe, Kürtçe ve İngilizce yazılı pankartlarla protosto etti. Protestoda Kuran-ı Kerim de okundu.

Üç dilde pankart!
Diyarbakır Adliye Sarayı önünde 14 Aralık operasyonunu protosto etmek için toplanan ve kendililerini, 'Zaman okuru' olarak adlandıran yaklaşık 500 kişi, sık sık, 'Özgür basın susturulamaz' ve 'Yiğitler burada hırsızlar nerede' sloganlarnı attı. Türkçe Kürtçe ve İngilizce üzerinde, 'Demokrasiden dönüş yok', 'Zaman kardeşlik zamanıdır', 'Sabret yarınlar dünü unutturacak', 'AKP'nin 3 Y'si, Yolsuzluk, Yasak, Yalan', 'Özgürlüğe darbe', 'Tarih bunu da yazacak', 'Satın alınamadı, gözaltına alındı', 'Herkes için hukuk', 'Özgürlükler sıfırlandı' ve 'Başımız dik alnımız açık' yazılı pankartlar taşındı.

DİGİAD BAŞI ÇEKTİ Zaman okurları adına Diyarbakır Girişimci İşadamları Derneği (DİGİAD) Başkanı Alaaddin Korkutata konuştu. Kadınların da aralarında olduğu ve Kuran-i Kerim okuduğu etkinlik sırasında konuşan Korkutata, şöyle dedi:

"Gözaltına alınanların çoğunluğu gazeteci ve dizi ekibidir. Bunların hırsızlık, yolsuzluğun örtülmesi ve konuşulmaması için icat edilen 'Paralel safsatasıyla' ilgisi yoktur. Silahlı örgüt üyesi değil, kamuoyunun yakından tanıdığı gazetecilerdir. Yapılan operasyon Türkiye'de basın özgürlüğü hedef alınmıştır."

Yapılan açıklamadan sonra protosto eylemlerine katılanlar döviz ve pankartlarını Adliye duvarının dibine bırakarak dağıldı. Eylem nedeniyle polisin adliye çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz