Bravo Size!

Antalya'da yapılan Dağ Koşusu Atletizm yarışmalarında Diyarbakırlı iki sporcu Türkiye üçüncüsü oldu. Başarılı sporcular, Diyarbakır'ı ay yıldızlı forma altında Romanya ve İngiltere'de temsil etme hakkını elde etti.

Bravo Size!

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) tarafından organize edilen, Aroma'nın isim sponsorluğunu üstlendiği 8. Aroma Akseki Dağ Koşusu’nda Diyarbakırlı atletler 2 madalya ile döndü.

Antalya'nın Akseki ilçesinde gerçekleşen ve 4 kategoride yapılan müsabakalarda Diyarbakırlı Gülistan Bekmez ve büyük kadınlarda kategorisinde Remziye Temel 3’ncülük madalyalarının sahibi oldu.

40 İLDEN 202 SPORCU KATILDI

Atletizm Federasyonu Diyarbakır İl Temsilcisi Azamettin Özaydoğdu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Antalya’da yapılan yarışmalara 40 ilden 202 sporcunun katıldığını söyledi.

"İyi yarışma çıkardılar"

Özaydoğu, yarışmada, genç bayanlar 4 bin 200 metre, genç erkekler ve büyük bayanlar 8 bin 400 metre ve büyük erkeklerin ise 12 bin 600 metre koştuğunu belirtti.

Büyük çekişmeye sahne olan müsabakalarda iki sporcularının dereceye girdiğini belirten Özaydoğdu, şöyle dedi:

ÇİFTE ŞAMPİYONAYA HAZIRLANIYORLAR

“Büyük çekişmeye sahne olan yarışmalarda sporcularımız iyi mücadele etti. İki sporcumuz kendi kategorilerinde dereceye girerek, 15 Ağustos'ta Romanya'da düzenlenecek Balkan Dağ Koşuları Şampiyonası ve 16 Eylül'de İngiltere'de yapılacak Dünya Dağ Koşuları Şampiyonası'nda mücadele etme hakkını elde ettiler. Bu nedenle çok gururlu ve mutluyuz. Sporcularımız milli takım adına yer alacakları yarışmalarda başarılar diliyorum.”

Kaynak: Spor Merkezi

Çok Okunan Haberler