Dusko Tosic sudan ucuzdu, Beşiktaş kaptı!

Sezon başından beri sol bek mevkinde oynayan futbolcularından memnun olmayan Beşiktaş, çareyi Dusko Tosic'te buldu. Beşiktaş sudan ucuz olan Dusko Tosic'i ücretsiz olarak transfer etti.

Dusko Tosic sudan ucuzdu, Beşiktaş kaptı!

Bu sezon şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyen ancak son 4 haftada kopan Beşiktaş, transfer çalışmalarına başladı. Kara Kartal’ın sol bekte forma giyen Ramon Motta'nın performanslarından memnun kalmayınca, ilk transferi bu bölgeye yapmak zorunda kaldı. Beşiktaş, 3 yıl önce geldiği Gençlerbirliği'nde başarılı ve istikrarlı bir performans gösteren Dusko Tosic ile her konuda anlaşmaya vardı.

İSTİKRAR ABİDESİ!                           

Hürriyet’in haberine göre; Beşiktaş'ın Tosic'i tercih etmesindeki birinci etken, son derece istikrarlı bir performans göstermesi elbette. Gençlerbirliği'nin 3 yıl önce Kızılyıldız'dan 600 bin Euro gibi düşük bir bedelle transfer ettiği 30 yaşındaki futbolcu, üç sezonda 30 maç barajının altına inmedi ve toplamda 96 karşılaşmada forma giydi.

İkinci etken ise bonservisinin elinde olması, yani bedava olması. Beşiktaş, UEFA ile yapılan anlaşma gereği dış transferde bonservisi elinde olan oyunculara yöneliyor tabii. Tosic'in Gençlerbirliği ile sözleşmesi 31 Mayıs itibariyle de sona eriyor.

İki yıllığına anlaşmaya varan tarafların, her türlü olasılığı dikkate alarak ön protokol imzaladığı da öğrenildi.

Kaynak: Spor Merkezi

Çok Okunan Haberler