Liderliği devraldı

Diyarbakır Deplasmanlı 1. Amatör Futbol Ligi’nde mücadele eden Ergani Gençler Birliği Spor zorlu 90 dakika sonucunda Ayspor’u 1- 0 yenerek liderlik koltuğuna oturdu.

Liderliği devraldı
TAKIMIN YAŞ ORTALAMASI 16 Ergani Gençlerbirliği teknik sorumlusu Mehmet Kanat, yaş ortalamalarının 16 olduğuna dikkat çekerek, tecrübeli takımlardan kurulu bir ligde gençlerle hedefe doğru emin adımlarla ilerlediklerini kaydetti. 1- 0’lık Ayspor galibiyetiyle 14 puanla liderlik koltuğuna oturduklarını anlatan Mehmet Kanat, “Şu an için ligde namaglup tek takımız. Gayemiz bu başarımızı sezonun son maçına dek sürdürüp şampiyonluk ipini göğüslemektir. Takım olarak bunu başaracak güç ve potansiyele sahibiz” dedi.

SÜPERLİG TAKIMLARINA FUTBOLCU VERDİK Ergani Gençler birliği olarak çok sağlam bir altyapılarının olduğuna dikkat çeken Kanat, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu sezon başında Başakşehir ve Trabzonspor’a birer futbolcu verdik. Altyapıdaki bu transferlerimiz devam edecek. Camia olarak üst liglere çıkmanın yanında futbolcu yetiştirip bunları üst liglere vermeyi temel amaç edinmişiz. Bu amaç ve hedef doğrultusunda çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürüyoruz.”

Sporun hem toplumsal hem de psikolojik olarak insana birçok şey kazandırdığını Gençlerin koordineli ve bilinçli şekilde sporla ilgilenmelerinin toplum açısından birçok olumlu gelişmeyi tetikleyici etkiye sahip olduğunu söyledi

Kaynak: Diyarbakır Söz