Sokak Basketbolunda Heyecan Sona Erdi

Büyükşehir Belediyemizin bu yıl ilk kez düzenlediği ve 128 sporcunun katıldığı 1. Amed 3x3 Sokak Basketbol Turnuvası’nda dereceye giren takımlara törenle ödülleri verildi.

Sokak Basketbolunda Heyecan Sona Erdi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı Spor Şube Müdürlüğü’nün, “Sokakta Yaşam, Sokakta Özgürlük ve Sokakta Basketbol” sloganıyla bu yıl ilk kez düzenlediği 1. Amed 3x3 Sokak Basketbol Turnuvası sona erdi.

TOPLAM 32 TAKIM KATILDI

Ayşenur Zarakolu (Park Orman) Parkı’ndaki açık basketbol sahasında başlayan turnuvaya, 25’i erkek, 5’i kadın, 2’si engelli olmak üzere toplam 32 takım katıldı. Turnuvanın final müsabakalarını, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Semra Kıratlı, sporcular ve aileleri izledi.

ŞAMPİYONLAR BELLİ OLDU

128 sporcunun mücadele ettiği turnuvada kadınlarda Yıldız Kızlar, erkeklerde ise Golden Boys şampiyon oldu. Turnuvanın son gününde ayrıca Amedspor Sportif Faaliyetler ve Diyarbakır Bedensel Engelliler takımları özel maç oynadı.

DERECEYE GİREN TAKIMLARA MADALYALAR VERİLDİ

Final maçlarının ardından düzenlenen ödül töreninde, turnuvanın şampiyonları Yıldız Kızlar ve Golden Boys takımları kupalarını Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Semra Kıratlı’nın elinden aldı. Dereceye giren takımlara ayrıca altın, gümüş ve bronz madalyalar verildi.

TURNUVAYI GELENEKSELLEŞTİRECEĞİZ

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü Eğitmeni İsmail Güzel, Sokak Basketbol Turnuvası’nı ilk defa düzenlemelerine rağmen büyük bir katılım sağlandığını kaydetti. İstedikleri ortamı oluşturduklarını belirten Güzel, kentte yaşanan gergin ortamdan çocukları biraz olsun uzaklaştırmanın güzel olduğunu ifade etti. Sokak Basketbol Turnuvası’nı geleneksel hale getireceklerini n sözünü veren Güzel, ilerde düzenleyecekleri turnuvalarda 35 yaş ve üstü kadın ve erkeklerden oluşan takımlar da oluşturacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler