TFF Futsal Ligi Kuruluyor

TFF Amatör Spor Kulüpleri Federasyonları ile işbirliği içerisinde 2015 Futsal Ligi’nin, İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Eskişehir, Trabzon, Erzurum, Konya, Samsun, Antalya, Sakarya, Diyarbakır, Van, Adana, Malatya ve Gaziantep olmak üzere toplam 16 il merkezinde düzenlemeyi planlanıyor.

TFF Futsal Ligi Kuruluyor
TFF’nin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonları işbirliği ile düzenlemeyi planladığı Ligde seçilen illerde en az 4 en fazla 8 kulüp Futsal Ligi’ne katılabilecek.Bir ilde 4’ten daha az takımın başvuru yapması halinde ise o ilde Futsal Ligi müsabakaları oynanmayacak.

ASKF LİG’E KATILACAK TAKIMLARI BELİRLEYECEK İllerde kulüplerin başvuru sırasına göre TFF Futsal Ligi’ne kabul edileceği,Hangi kulüplerin TFF Futsal Ligi’ne katılacağına ise müsabakaların oynanacağı ilin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığı karar verecek ve bu kararını TFF’ye iletecek.

LİG’E KATILIM ŞARTLARI VE STATÜ’DE BELLİ OLDU TFF 2015 TFF Futsal Ligi İl Eleme Grubu müsabakalarına katılacak takımlar, yapılacak fikstür çekimi ile takım sayısına bağlı olarak bir ya da iki grup halinde tek devreli lig usulünde müsabakalarını gerçekleştirecek.

 Kulüpler kadrolarında yer alan oyuncuların, 31.12.1996 ve öncesinde doğmuş ve lisanslarının vize ettirilmiş olması gerekmekte,ayrıca Kulüpler, 01.01.1979’dan önce doğmuş en fazla 3 oyuncuyu müsabaka isim listesine yazabilecek.

 Müsabakalarda 01.01.1997 ve 31.12.1999 arasında doğmuş en fazla 5 tane futbolcunun müsabaka isim listesine yazılabilecek ve Kulüpler kulübe tescil edilmiş en fazla 2 yabancı uyruklu oyuncuyuda müsabaka isim listesine yazabilecekler.

İllerde yapılacak grup müsabakalarında Futsal Ligi’ne katılan kulüpler, kulübünün yazılı muvafakatini almak şartıyla, o sezon Futsal Ligi’ne katılmayan kulüplerden en fazla 5 lisanslı oyuncuyu geniş kadroya, bu oyuncuların 3’ünü müsabaka isim listesine yazabilecek. Kulüplere ayrıca müsabakalar başlamadan 5 işgünü öncesinde kendi kulüplerine lisanslı en fazla 20 ve başka kulüplerden muvafakatini aldıkları en fazla 5 oyuncudan oluşan en fazla 25 kişilik geniş kadroyu TFF’ye bildirmek zorunluluğu getirildi. Takımlar esame listelerine maksimum 14, minimum 8 oyuncu yazabilecekler.

TEKNİK ADAMLARA“TFF GRASSROOTS C” VE ÜSTÜ LİSANS ZORUNLULUĞU TFF 2015 Futsal Liginde takımlarda görev yapacak Teknik Adamlara da bazı zorunluluklar getirdi. Buna göre Futsal Ligi’nde görev yapacak teknik adamların “TFF Grassroots C” ve üstü kategorilerde TFF tarafından verilmiş veya denkliği kabul edilmiş herhangi bir Antrenör Lisansına sahip olmaları ve TFF tarafından düzenlenmesi halinde Futsal Gelişim Semineri’ne katılmalarını da ayrıca zorunlu kıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz