Google'dan arama sonuçları için radikal karar

İnternet arama motorlarında tartışmasız dünya lideri Google, arama sonuçları için kullandığı algoritmalarda köklü değişiklikler yapmayı planlıyor.

Google'dan arama sonuçları için radikal karar

Bilindiği gibi Google arama sonuçlarında şimdiye kadar hep en çok tıklanan ya da ziyaret edilen sitelere üst sıralarda yer veriyor. Fakat son zamanlarda gelişen teknoloji ve bazı internet site sahiplerinin illegal yollarla hit artırma çabaları kullanıcıların internette sağlıklı sonuçlar almasını engelliyordu.

BÜYÜK DEĞİŞİM 21 NİSAN’DA                       

Google’dan yapılan açıklamaya göre; yapılacak bu değişiklik milyonlarca internet sitesini etkileyecek hatta kaderini belirleyecek.

Bu arada Google arama sonuçlarında artık mobil uyumlu sitelere de öncelik vereceğini duyurdu. İnternetin mobil dünyada hızla yaygınlaşması ve kullanıcıların önemli bir bölümünün internete mobilden girmesi Google’ın da gözünden kaçmadı. Buna göre mobil dostu olan sitelerin arama kriterlerinde göz önüne alınacağı belli oldu. Mobil dostu olmayan yani siteleri mobilde düzgün görünmeyen siteler arama sonuçlarında ya çıkmayacak ya da çok arka sıralara gerileyecek.

Gerçi Google arama sonuçlarında şu anda bile mobil uyumlu siteleri “mobil uyumlu” diye kullanıcılara lanse ediyor. Google’ın değişikliği şimdiden açıklaması web sitesi sahipleri için bir uyarı niteliğinde. Ya yenilenin ya da internetten çekilin…

Google’ın uzun süredir üzerinde çalıştığı diğer konu ise güvenlik. İnternet sitelerinin kullanıcılara verdiği bilgilerin ne kadar doğru ve Google bunu nasıl belirleyecek. Bunun için şirket milyarlarca web sitesinin bilgilerini barındırdığı bilgi kasasının veritabanından faydalanacak. Bu şekilde de hangi sitenin verdiği bilgi ne kadar doğru ona göre karar verilerek arama sonuçlarındaki sıralaması belirlenecek.

Google’ın paylaştığı bilgiler şimdilik bu kadar. Daha detaylı bilgi için herkes gibi bizler de bekliyor olacağız ve gelişmeleri anında okurlarımıza sunacağız.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler