Samsung Apple'ın Pay'ine göz dikti!

Apple Pay'e rakip olacak uygulaması Samsung Pay'i Avrupa'da test edecek TechCrunch, Samsung ve ödemeler ortağı Mastercard'ın, Koreli şirketin ödeme uygulaması Samsung Pay'i Avrupa'ya getirmek için bankalara görüştüğünü öne sürdü. Samsung Pay hizmeti bugünlerde Güney Kore'de test ediliyor.

Samsung Apple'ın Pay'ine göz dikti!

Teknoloji devlerinden Samsung Pay rakibi en değerli marka Apple Pay'den biraz daha farklı çalışıyor. Apple Pay, yakın alan iletişimi sistemi, yani NFC ile çalışırken Samsung'un sistemi Samsung Pay, hem NFC hem de standart manyetik kredi kartı okuyucuları ile herhangi bir terminalde çalışabilecek.

ÖDEME TEKNOLOJİLERİ

Samsung'un ödeme sistemi, şirketin Şubat sonunda satın aldığı ödeme teknolojileri üreten LoopPay'den elde edilen know how üzerine kuruldu. Apple'ın kullandığı NFC'de sisteme uyumlu bir sensöre aygıtı (telefonu) okutmak gerekiyor. NFC'nin aksine LoopPay, kredi kartı okuyucuya manyetik akım oluşturmak için küçük bir metal bobin kullanıyor. Samsung'un teknolojisinin geleneksel kredi kartı okuyucularının halen oldukça yaygın olarak kullanıldığı ABD'de Samsung'a avantaj sağlayacağı bildirildi.

Kaynak: İHA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler