Samsung'un Tizen'li telefon modelleri Türkiye'ye geliyor

Samsung'un Galaxy serisine ait Z1 Tizenli modeli Hindistan'da 1 milyon satış rakamını yakalaması şirketin bu modelleri başka pazarlara da sunmaya itti.

Samsung'un Tizen'li telefon modelleri Türkiye'ye geliyor

Galaxy Z1 modeli bu yılın başından itibaren Bangladeş'de ilk çeyreğin en çok satan akıllı telefonu olmuştu. Bu başarılardan güç alan Güney Koreli üretici 2015 yılı içerisinde birden fazla yeni Tizen işletim sistemli modeli piyasaya sürmeye hazırlanıyor.Yeni modeller ile ilgili henüz net bilgiler yok, ancak Tizen işletim sistemini genelde giriş seviyesinde görmeye alıştık. Samsung orta seviye ve üst seviye için de bazı modeller hazırlıyor olabilir.

Samsung'un Tizen'i daha geniş kitlelere ulaştırarak Android'e bir alternatif üretme amacı olduğunu biliyoruz. Şirket aynız amanda Android'in en büyük üreticisi konumundayken yeterli altyapının oluşmasıyla tamamen kendi ekosistemine yönelebilir. Ancak bu hareketi çok keskin bir şekilde yapmaması gerektiğini bilen Samsung hem mevcut durumdan en fazla kazancı elde etme, hem de kendi ekosistemini oluşturma çabasında.

Kaynak: donanimhaber.com

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler