Spartan, hangi sistemlerde kullanılacak?

Yılların internet tarayıcısı Internet Explorer'dan vazgeçip Spartan'a ağırlık veren Microsoft, yeni işletim sistemi Windows 10'la beraber kullanıma sunarak, android sistemi kullanan telefonlarda da kullanılabileceğini açıkladı.

Spartan, hangi sistemlerde kullanılacak?

Microsoft'un yeni gözde tarayıcısı olacak olan Spartan, Windows 10'un final sürümünde internet Explorer ile beraber kullanıma sunulacağı söyleniyor. Spartan'ın Google Chrome'nun kullandığı eklentileri destekleyeceği söylense de Microsoft tarafından bu konuda resmi bir açıklama yapılmadı.

Diğer yandan Microsoft’un Windows 10‘u olabildiğince yaymaya çalıştığını ve hatta ilk yıl Windows 10’a ücretsiz geçiş imkanı sunduğunu düşünürsek, Windows 7’ye Project Spartan’ın gelmesinin mümkün olduğunu söyleyebiliriz. Windows 7 halen en çok kullanılan işletim sistemi sürümlerinden biri ve Microsoft’un geç de olsa Project Spartan’ı bu platforma getirmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Microsoft Spartan ile ilgili yeni bilgiler ve detaylar arasında en merak edilen ve ilgi çeken kısım bu tarayıcıyı hangi işletim sistemlerinin kullanabileceği oldu. Spartan’ı yalnızca yeni işletim sistemleri kullanabilen bilgisayarlar, tabletler ile akıllı (android) telefonlar kullanılabilecekler.

Kaynak: Diyarbakır Söz