Turkcell, 4G'de de iddialı

Teknoloji devlerinin son teknoloji ürünlerini sergilediği Dünya Mobil Kongresi öncesi Turkcell, geleceğin mobil interneti 4G ile ilgili stratejilerini açıkladı.

Turkcell, 4G'de de iddialı

Turkcell Genel Müdür vekili İlker KURUÖZ konuyla ilgili olarak Barcelona’da basın toplantısı düzenledi. Sektörün geleceğini şekillendiren GSMA’de Türkiye’yi temsil eden  İlker KURUÖZ, Türkiye’nin önümüzdeki 4G ihale süreci ile mobil iletişim sektörünün gelecekteki vizyonuna dair fikirlerini açıkladı.

Kuruöz, “4Gile hem Turkcell kullanıcıları ulaşmak istedikleri bilgiye çok daha hızlı bir şekilde ulaşabilecek. Bu yeni sistemde Turkcell olarak, 3G’de yaptığımız şekilde 4G’de de en üst düzey ve kaliteli hizmet için bu lisansa talibiz. Müşterilerimiz için eşsiz ultra mobil geniş bant deneyimi sunmak için ekonomik ve teknolojik bütün imkânlarımızı seferber ettik.” Dedi.

3G GİTTİ, YAŞASIN 4G

Turkcell şebekesinde kullanılan data miktarı, 3G lansmanı 200 kat artış gösterdi.Türkcell, 4G ile yeni ve daha farklı frekans bantlarının birlikte kullanımı ile daha yüksek hız ve daha düşük gecikme süreleri sunmaya hazırlanıyor.

Kuruöz ayrıca “Turkcell olarak 20 yılda altyapıya 25 milyar lira yatırım yaptık, bu yıl da 4G lisans bedeli hariç 2,5 milyar lira yatırım yapmayı planlıyoruz” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz