Twitter'da beklenen düzenle seçeneği hayal oldu!

Bir süredir konuşulan Twitter’a düzenle seçeneği gelecek iddiasının mümkün olmadığı açıklandı.Twitter ’düzenle’ seçeneğini erteledi. Twitter düzenleme seçeneği ile ilgili yaptığı çalışmaları rafa kaldırdığını duyurdu.Attığınız tweet’lerde imlaya ekstra dikkat etmeye devam etmekten başka çare yok. Twitter’da attığınız tweeti sonradan düzeltme gibi bir seçeneğiniz yok.

Twitter'da beklenen düzenle seçeneği hayal oldu!

Twitter’ın düzenleme seçeneği ile ilgili yaptığı çalışmaertelendi. Twitter çalışanları bu konudaki girişimlerini erteleyerek başkaprojelere ağırlık mı verecek?

Şirketin yöneticilerinden Kevin Weil, katıldığı birkonferansta, atılan tweet’leri sonradan değiştirmemize yarayacak editözelliğini Twitter’a entegre etmenin kolay olmadığını söyledi. Twitter’a edit özelliğiningelip gelmeyeceği soruları üzerine bunun teknik olarak zor olmadığı cevabınıveren Kevin Weil, zorluğun daha sonra başkası tarafından paylaşılmış ya dabaşka bir konumda embed edilmiş bir tweet’in değiştirilmesiyle ortaya çıktığınıifade etti. Weil söylediklerinde haklı çünkü başka bir yerde bir makaleniniçine gömülmüş bir tweet’in sonradan değiştirilmesi durumunda ortaya ciddisorunlar çıkabilir.

ESKİ SİSTEM VE DİKKATLİ YAZMAYA DEVAM

Tweet’in değiştirilmesiyle; tweet’in ilk haliyle alıntıyapan kullanıcı, paylaşmak istediği mesajın tamamen tersini iddia ediyormuşgibi bir duruma düşebilir. Hatta bu kasıtlı olarak bile kötü niyetlekullanılabilir. İşin içine bir de fotoğraf ve video girdiğinde durum daha dazorlaşabilir. O yüzden Twitter’a bir şey yazmadan önce imla hatası yapıpyapmadığımızı bir süre daha kontrol edeceğiz gibi görünüyor.

Bu sıkıntıların üstesinden gelmeleri gerektiğini vurgulayanWeil, sanal gerçeklikle ilgili bir soruya ise Twitter’ın daha ziyade nesnelerininterneti konseptiyle ilgilendiği cevabını veriyor. Bağlı ev konseptinin birparçası olarak belki yakın gelecekte sadece bir tweet atarak evdeki cihazlarıkontrol edebiliriz

Kaynak: Diyarbakır Söz