İşte Mobil Dünya Kongresi’nde öne çıkanlar

GSMA Mobil Dünya Kongresinin ilk gününde LG ve Huawei’nin akıllı saatleri, HTC'nin sanal gerçeklik gözlüğü ve Samsung'un yeni tanıttığı kıvrık ekranlı Galaxy S6 Edge akıllı cep telefonu öne çıkan ürünler oldu.

İşte Mobil Dünya Kongresi’nde öne çıkanlar

MUHARREM ALTINDAĞ

GSMA Mobil Dünya Kongresi, İspanya'nın Barcelona kentinde başladı. 200'den fazla ülkeden 90 bin profesyonelin katılımcı olarak bulunduğu Mobil Dünya Kongresi'nin ilk gününde LG ve Huawei’nin akıllı saatleri, HTC'nin sanal gerçeklik gözlüğü ve Samsung'un yeni Amiral Gemisi Galaxy S6 ile S6 Edge adlı 2 farklı model akıllı cep telefonu öne çıkanlar arasındaydı.

>AA'nın haberine göre;

>Siyah, Beyaz, Mavi, Altın Sarısı ve Yeşil renkleriyle öne çıkan ve metal bir kasaya sahip olan Galaxy S6’larda değiştirilebilir batarya özelliği yok. Ekran özelliği ise her ikisinde de 5.1 inç büyüklüğünde, 2.560x1.440 çözünürlük ve 577 ppi olduğu görüldü. Fotoğraf ve video çekimlerinde ise 16 MP, LED flash, dokunmatik ve otomatik odaklama, 2 ayrı dosyada video çekimi yapabilme, 2160p 4k video çekebilme özellikleri seçenekleriyle tüm dikkatleri üzerinde topladı.

>TEKNOLOJİ DEVİ SAMSUNG

>Teknoloji devi Samsung’un ayrı olarak düzenlemiş olduğu basın toplantısında "Samsung Pay" adıyla cep telefonundan ödeme yapma sisteminin de gelecek yaz hayata geçirileceğini açıklamış oldu.

>HTC SANAL GERÇEKLİK GÖZLÜĞÜ

>Öte yandan HTC'nin tanıttığı "Re Vive" sanal gerçeklik gözlüğü ise 70 adet sensörü ve 360 derecelik açıya sahip olmasıyla dikkatleri üzerine çekti. Tayvan markası HTC, ayrıca HTC One M9 adlı 20 MP kapasiteli kameraya sahip olan yeni akıllı cep telefonunu da bu kongrede tanıtmış oldu.

>Bu arada teknoloji devlerinden olan LG'nin 4G bağlantılı telefon araması yapabilen bir cep telefonundan bağımsız kendi Android sistemine sahip ilk akıllı saati "Watch Urbane LTE", Huawei'nin 1,4 MP ve 400x400 çözünürlüğe sahip ekranı ve Android Wear sistemine sahip çelik kaplama "Smartwatch" adlı akıllı saati de kongrenin ilk gününde öne çıkan diğer teknolojik ürünler olarak dikkatleri çekti.

Kaynak: Diyarbakır Söz