Cezaya Tepki!

Adana 5'inci Ağır Ceza mahkemesinin Sivil Toplum Kuruluşu yöneticilerinden 24 kişiye ceza vermesine Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesinden sert tepki geldi.

Cezaya Tepki!

DİYARBAKIR- Diyarbakır'da Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesinin öncülüğünde aralarında bir çok STK temsilcisinin bulunduğu kalabalık bir halk kitlesi, Adana 5'inci Ağır Ceza mahkemesinin Sivil Toplum Faaliyeti yürüten STK yöneticilerinden 30 kişi hakkında açtığı davada 24 kişiye verdiği cezaya tepki gösterdi.

Dün öğleden sonra Yenişehir ilçesi Ekinciler Caddesi AZC Plazanın önünd eyapılan tepki eyleminde  sık sık tekbirler çekilerek, “Zalimler İçin Yaşasın Cehennem, İstiklal-u Azadi Kurdistana İslami, Zulme Karşı Omuz Omuza, Zalimlerin Zulmüne Boyun Eğmeyiz, Zulme Karşı Direneceğiz” sloganları atıldı.

Üzerinde, “Adana'da İslami STK üyelerine Haksız ve Zalimane Cezaları Lanetliyoruz, Bu İşi Paralelcilerin Üzerine Atmakla Kurtulamazsınız, Gömleği Arkadan Yırtılanlara 115 yıl Ceza, Üzülme Gevşeme Allah Bizimle, Sen Özgürsün Ama Kardeşlerin Tutsak” yazılı pankartlar açıldı.

KARARA TEPKİ GÖSTERİLDİ

"Türkiye'de yeni bir hukuksuzluğun altına imza atıldığı ve hukuk adı altında Müslümanların başına balyozlar indirilmeye çalışıldığı" ifade edilen basın açıklamasında, yaşanan bu haksızlıklara ve akan gözyaşlarına aldırmayanların ölü vicdanlar olduğu iddia edildi.

Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şube Başkan Yardımcısı Cemil Cahit Ünsal, yaşanan bu olayla bir hukuk garabeti yaşandığını ve Adana'da yaşanan bu son olayın adaletin, bu ülkede içi boşaltılmış bir kavramdan öte bir anlam ifade etmediğini söyledi.

Hukuk kurumunun Türkiye'de çeşitli odaklarca vesayet altında tutulduğunun artık çok net bir şekilde ortaya çıktığını belirten Ünsal, “ Hele hele legal faaliyetlerin zorlama yorumlarla, niyet okumalarla, komik gerekçelerle suç sayılmasını, masum ve mazlumların mahkûm edilmesini kabul etmemiz asla mümkün değildir.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz