Failler bulunsun

İHD Diyarbakır Şubesi ve Kayıp yakınları tarafından "Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın" sloganı ile her hafta düzenlenen oturma eylemlerinin 320'ncisi Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde gerçekleştirildi.

Failler bulunsun

Üzerinde kayıpların fotoğraflarının bulunduğu ve "Onlar bir gece ansızın evlerinden alındılar ve bir daha geri dönmediler" yazılı dev pankartın açıldığı eyleme, dernek yöneticileri ve kayıp yakınlarının yanı sıra, MEYA-DER yöneticileri, Barış Anneleri Meclisi üyeleri katıldı. Eylemde, 28 Mart 2006 tarihinde Diyarbakır'da ve bölge kentlerinde toplumsal gösterilere yönelik gerçekleştirilen polis müdahalesi sonucu katledilen 7'si çocuk 13 yurttaş anıldı.

FAALLERİN BULUNMASI İSTENDİ

Katledilen yurttaşlara için verilen hukuk mücadelesinde, yargıda cezasızlık politikasının varlığına dikkat çekilerek, faillerin yargı önüne çıkarılması talep edildi. Oturma eyleminden önce konuşan İHD Yönetim Kurulu Üyesi Muhterem Süren, 28 Mart olaylarında yaşamını yitirenlere yönelik yargının görevini yerine getirmediğini belirtti.

Yaşamını yitiren yurttaşlardan sadece Mahsum Mızrak ve Enes Ata için faillere yönelik dava açıldığını belirten Süren, bu davalarda kamuoyunun gözü önünde delillerin karartıldığını ve faillerin korunmasına devam edildiğini söyledi. Süren, polisin yurttaşlara müdahalesinin dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın olaylara ilişkin açıklamalarından güç alınarak gerçekleştirildiğini ifade etti. Süren'in ardından konuşan, 28 Mart olaylarında yaşamını yitiren Tarık Atakkaya'nın ağabeyi Adil Atakkaya ise, "Katillerin bulunması hepimizin ortak amacıdır. Katillerin başı, emri veren bellidir. Biz bedel ödedik, her zaman ödemeye de hazırız. Şehitler ölmez" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz