Jandarmadan tarihi eser operasyonu: 6 gözaltı

Jandarma ihbar üzerine Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde yaptığı operasyonda 6 şüphelinin evlerinde çok sayıda tarihi eser ele geçirdi.

Jandarmadan tarihi eser operasyonu: 6 gözaltı
MTekirdağ Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Malkara İlçe Jandarma Komutanlığı Asayiş ekipleri B.B. (45), Ö.G. (56), H.K. (70), E.G. (30), Ç.C. (28) ve H.P.’nin (30) tarihi eser aradığı bilgisi üzerine harekete geçti. Şüphelilerin evlerine mahkeme kararıyla baskın yapan jandarma ekipleri Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait mermer sütun, sütun başları, figürlü mezar kapakları, pişmiş toprak kaseler, toprak kolye parçaları, çeşitli ebatlarda bronz çiviler, yine Roma dönemine ait cam parçaları ile bronz yüzük ele geçirildi.
Şüpheliler B.B., Ö.G., H.K., E.G., Ç.C. ve H.P. jandarma ekipleri tarafından, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet suçlamasıyla gözaltına alındı. Tekirdağ Müze Müdürlüğü tarafından yapılan incelemede, eserlerin 2 bin ile 2 bin 500 yıllık geçmişe sahip oldukları belirlendi. Soruşturma sürüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz