Müezzinoğlu'ndan muhalefete: Cır cır ötüşüyorlar

Çanakkale'nin Biga İlçesinde 150 yataklı yeni devlet hastanesinin temelini atan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, muhalefeti ağustos böceğine benzetti. Müezzinoğlu, seçimleri kast ederek, "Şimdi harman zamanı geldi. Ağustos böceği gibi yine meydana çıktılar. Cır, cır, cır ötüyorlar" dedi.

Müezzinoğlu'ndan muhalefete: Cır cır ötüşüyorlar

Biga İlçesi'nde 150 yatak kapasiteli yeni devlet hastanesi inşaatının temel atma töreni bugün yapıldı. Törene, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Çanakkale Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Ak Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, Biga Kaymakamı Fatih Genel, Çanakkale İl Sağlık Müdürü Kenan Eliuz, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Tezcan Sezgin, partililer ve sağlık çalışanları katıldı. Bakan Müezzinoğlu'nun boynuna tören alanına girerken Bigaspor atkısı takıldı. Bakanı Müezzinoğlu konuşmasına başlamadan önce, yanına çağırdığı müteahhitten hastanenin inşaatının 23 Nisan 2016'da tamamlanacağı sözünü aldıktan sonra kalabalığa 9 Mayıs'ta da hizmete açma sözü verdi. Bakan Müezzinoğlu, Biga'ya marka değeri katacak, şifa merkezi kazandıracaklarını söyledi.
"CIR CIR CIR ÖTÜŞÜYORLAR"
Müzzinoğlu, yaklaşan genel seçimlerle ilgili olarakmuhalefeti eleştirdi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, şöyle konuştu:
"Harman zamanı geldi, ağustos böceği gibi yine meydana çıktılar. Cır, cır, cır ötüşüyorlar. Bu millete bal arısı gerekir, bal arısı. Bu millet bal yapan arısıyla buluştu. Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti ile buluştu. Arkamızda çil çil eserler bırakıyoruz. Bugün için Sağlık Bakanlığı olarak 36 bin yatak kapasiteli 226 tane hastaneyi yapıyoruz. Şu an bunların bir kısmının inşaatları devam ediyor. Çanakkale'de son derece modern 500 yataklı hastane inşaatımız da inşallah en kısa zamanda tamamlanıp hizmete açılacak."
Kendi iktidarlarından önceki dönemlerde ambulanslarda mazot olmadığını belirten Bakan Müezzinoğlu, "Şimdi, '1.5 liraya mazot vereceğim' diyen o gün, 'ambulansa mazotu doldurursan hastanı taşırız' diyordu. Şimdi neden bahsediyorsun? Allah korusun 2-3 saatliğine gelseler iktidara, hani böyle 23 Nisan başbakanları ya da sağlık bakanları oluyor ya, 3 saat sonra ambulans helikopter havalanmaz. Niye mazot olmaz çünkü ondan. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Biz 13 yıldır yapamadıklarımızın ve yetiştiremediklerimizin ızdırabını çekiyoruz. Bu millet daha iyiye layık. Bu muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki hedefe bu ülkeyi, bu milleti inşallah 2023'e biz taşıyacağız. Birileri ağustosböceği gibi cır, cır, cırlayacak. Ama diğeri bal arısı gibi gece gündüz demeden koşacak ve üretecek. Sahte ballara da aldanmayın ha. Şimdi sahte bala da talip olmaya başladılar" diye konuştu.
Ardından Bakan Müezzinoğlu ve törene katılanlar birlikte harç dökme butonuna basarak hastane inşaatının temelini attı. Bakan Müezzinoğlu, temel atma töreni sırasında sağlık çalışanlarıylahatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: DHA

Çok Okunan Haberler