Samsun'dan turizm atağı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kentte turizm öğesi olabilecek her türlü materyali harekete geçirdiklerini söyledi. Yılmaz,"Samsun, Türkiye'nin 2023 hedeflerinden olan turizmde 50 milyon turist ve 50 milyar dolarlık gelir hedefinde rol alabilme becerisini gösterebilmelidir. Bizim hedefimiz de budur" dedi.

Samsun'dan turizm atağı

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz,ilçelerde turizmi canlandırmak ve geliştirmek amacıyla gerçekleştirdikleri 'Samsun ve Çevresi Turizm Altyapı Birliği' (SAMTAB) eylem planı toplantılarının sonuç vermeye başladığını söyledi. Yılmaz ilçelerde hayat bulacak turizm yatırımlarının gerek il gerekse ilçe ekonomileri için büyük kazanım olacağını belirtti. Yatırımların tamamlanmasıyla Samsun'un ülkedeki turizm gelirinden hak ettiği payı alacağını söyleyen Başkan Yılmaz, şöyle dedi:
"Kentte turizm öğesi olabilecek her türlü materyali ve ilgili dinamikleri harekete geçirdik. İlçelerimizde turizmin geliştirilmesi konusunda çok önemli işler yapılacak. SAMTAB olarak yoğun bir çalışma dönemine giriyoruz. Samsun, Türkiye'nin 2023 hedeflerinden olan turizmde 50 milyon turist ve 50 milyar dolarlık gelir hedefinde rol alabilme becerisini gösterebilmelidir. Bizim hedefimiz de budur. Samsun, Türkiye'nin turizm konusunda bizden çok daha fazla hareketlilik içerisinde olan şehirlerinden geride değil. Geçtiğimiz süre içinde turizm konusunda eksiklikler yaşadık. En önemlisi ise ciddi boyuttaki konaklama sorunuydu. Bu psikolojiyi üzerimizden attık. Şimdi turizm yatırımlarına daha iddialı ve geniş perspektiften bakıyoruz."
Fuar ve kongre merkezi ile 5 yıldızlı konaklama tesisi eksikliklerinin tamamlanmasının kent psikolojisinde büyük rahatlama yaşattığını kaydeden Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, şöşye konuştu:
"Bütün bu sürecin temel hedefi, turizm hedeflerinden ve gelirlerinden pay alabilmektir. Samsun, üzerine düşecek rolü en iyi şekilde yerine getirecektir. Turizm alt yapı birliği de bu sebeple çok önemli. Birlik olarak her türlü turizm yatırımı ve hizmetini eksiksiz bir şekilde yerine getireceğiz. Şimdi dönüp kentsel ölçekli doğal kaynaklarımızı harekete geçirmek, bu kaynaklarımızı birer turizm öğesi haline getirmeye dönük vizyon üzerinde yoğun olarak çalışacağız. Nerede turizm potansiyeli olabileceğine dair her türlü görüş ve öneriyi bekliyoruz. Var olan potansiyellerimize hangi turistik kimlikleri giydireceğimizi, nasıl turizm öğesi haline getireceğimizi ve hangi dinamikleri harekete geçireceğimizi planlayıp projelendirdik. Önümüzdeki süreci en iyi şekilde değerlendirip 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatı'na yetiştireceğiz."

Kaynak: DHA