THY’den 2500 kişiye istihdam

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil yaptığı açıklamada 500 pilot ve 2 bin kabin kokpit personeli alacaklarını belirtti.

THY’den 2500 kişiye istihdam

THY Genel Müdürü Temel Kotil AA muhabirlerine yaptığı açıklamada 2014 yılında yüzde 16’lık bir büyüme kaydettiklerini belirterek bu yıl da aynı bütüme oranını gerçekleştirmek için çalıştıklarını söyledi.

Dünyada en çok yurtdışı noktasına uçan havayolu şirketi olarak 2015 yılında da daha çok uçuş noktasına ulaşıp havayolu pazarına daha çok hakim olacaklarını belirten Kotil, Şu anda Afrika'da 42 noktaya uçuyoruz öte yandan bu yıl içerisinde 8 noktayı da uçuş ağımıza ekleyerek Afrika’ya gerçekleştirilecek olan frekans sayısına da arttırıcağız Dedi.

Bu yıl gerçekleştireceğimiz 34 yeni uçak alımıyla beraber uçak filomuz 273 adete çıkacaktır. Ayrıca bu yıl ki yolcu sayımızda yüzde 16’lık bir artış beklediklerini dile getiren Kotil, kabin ve kokpitlerin yüzde 15 büyütülüp bu yıl içerisinde yaklaşık 2 bin kişiyi kabin ve kokpit personeli olarak işe alacağız dedi.

Türkiye’de boşta pilot olmamamsı sebebiyle sebebiyle yabancı pilot alacaklarını belirten kotil şunları kaydetti;

"Kişinin ikinci pilotluktan kaptanlığa geçmesi için 6 yıla ihtiyacı var. Türkiye'de boşta kaptan yani pilot yok. O yüzden yabancı pilot alımı gerçekleştiriyoruz. İkinci pilot ihtiyacını kendi okulumuzdan ve Türkiye'deki diğer okullardan karşılıyoruz" dedi.

Kotil, THY tarafından yapılan sınavlarla eleman ihtiyacının karşılandığını belirterek, sınavda başarılı olan yabancı dil bilen kişilerin istihdam edildiğini kaydetti. THY'nin şu an itibariyle 3 bin 500'den fazla pilot istihdam ettiğini dile getiren Kotil, alımların yıl içine yayılarak gerçekleştirileceğini bildirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler