Köy çocuklarının kayak heyecanı

Muş'ta, korniş, naylon ve ilkel kızaklarla kayan köy çocukları, Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü'nce temin edilen profesyonel ekipmanlarla ilk defa kayak yapmanın heyecanını yaşadı

Köy çocuklarının kayak heyecanı

Muş'ta korniş, naylon ve ilkel kızaklarla kayan köy çocukları, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nce temin edilen profesyonel ekipmanlar sayesinde ilk defa kayak yaptı.

Okulların yarıyıl tatiline girmesiyle merkeze bağlı Güzeltepe köyünde yaşayan çocuklar, vakitlerinin çoğunu evlerinden getirdikleri korniş, naylon ve kızaklarla kayıyor. Kayak merkezinin müdürü Süreyya Yağlıoğlu'nun girişimleriyle Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nce temin edilen 52 profesyonel kayak, çocuklara verildi.

Yağlıoğlu, Muş'un yılda 5 ay kış mevsimini yaşayan bir şehir olduğunu belirterek, "Özellikle kayak merkezinin yakınında bulunan Güzeltepe köyünde yaşayan çocuklar imkanları olmadığından dolayı kornişlerden ve alüminyum artıklarından yapmış oldukları kayaklarla kayıyorlardı. İster istemez pistlere de zarar veriliyordu. Biz konuyla ilgili il müdürümüzle konuştuğumuzda mutlaka bu çocuklara gerekli malzemelerin alınıp normal bir vatandaş gibi kayak imkanı sağlamak maksadıyla 52 tane kayak ve 20 ayakkabı getirerek çocuklara bu imkanı sunduk" diye konuştu.

Köy çocuklarının her gün öğleden sonra kayak merkezine gelerek temin edilen kayak takımlarıyla kayak yaptıklarını aktaran Yağlıoğlu, şöyle devam etti: "Burada yapılacak faaliyetlerde devamlı karın üstünde oldukları için bu çocuklardan ileride milli kayakçı olarak yetiştirebileceğimiz çocuklar var. İnşallah bunları daha iyi yerlere getirmeye çalışacağız. Çocuklara daha iyi imkanlar vererek hem okullarında başarılı olmaları hem de zararlı alışkanlıklardan uzak durmaları noktasında gerekli tedbirlerin alınması için gayret gösteriyoruz."

Merkeze gelerek kayak yapmanın keyfini çıkaran çocuklar ise ilk defa profesyonel ekipmanlarla kayak yapmanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, yetkililere teşekkür etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz