12 yaşındaki kız çocuğunun fotoğrafını çektiği sanılıp öldürülen kişinin davasında erteleme

Diyarbakır'da, kız çocuğu G.S.'nin (12) fotoğrafını çektiğini sanıp vatandaşlar tarafından saldırıya uğrayan ancak daha sonra suçsuz olduğu ortaya çıkan Ergün Arslan’ın(40) davası 30 Nisan tarihine ertelendi.

12 yaşındaki kız çocuğunun fotoğrafını çektiği sanılıp öldürülen kişinin davasında erteleme

Olay, 3 Nisan 2022'de, Sur ilçesindeki Anzele Parkı'nda meydana geldi. Parkta bulunan 12 yaşındaki kız çocuğunun fotğrafını çektiği sanılıp dövülen ve bıçaklanan Ergün Arslan hastaneye kaldırılmış yapılan bütün müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti. Çalışma başlatan polis, güvenlik görüntülerinden 7 şüpheliyi belirleyip, gözaltına aldı. Soruşturma sürerken, kız çocuğu G.S. ile annesi N.S.'nin ifadesine başvuruldu. G.S.'ye Ergün Arslan'ın fotoğrafı gösterilip, fotoğrafını çeken kişi olup olmadığı soruldu. G.S., fotoğrafı çeken kişinin başkası olduğunu söyledi. Yaralı halde gezdirilmesi görüntülere de yansıyan Ergün Arslan'ın otopsi raporunda, "Koltuk altında bıçak yarası, her iki kalçada derin bıçak yarası, darp sonucu ağzındaki dişlerin yerinde olmadığı, burunda, dudakta yoğun kanama, burunda aşırı morarma, sol diz altında yaralanmaya bağlı morarma ve kanama, vücutta aşırı yaygın kan bulaşması" ifadeleri yer aldı. Şüphelilerden S.D. (16), E.H.T. (16) ve B.E. (23) tutuklandı, 3'ü adli kontrolle 4 şüpheli ise serbest bırakıldı.

6 SANIK İÇİN MÜEBBET İSTEMİ

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı olaya karışan iddianamede E tutuklu sanıklar S.D.,.H.T. ve B.E. ile tutuksuz 3 sanığın kendiliğinden gelişen olayda daha sonra fikir ve eylem birliği içinde hareket ettikleri belirtildi. Sanık S.D.'nin elindeki bıçakla Ergün Arslan'ı bıçakladığı, diğer sanıkların da tekme ve tokatla Arslan'ı dövüp öldürülmesine neden oldukları için 'Kasten öldürme' suçundan ayrı ayrı cezalandırılmaları istendi. 5'i 18 yaşından küçük, 6 sanık için müebbet hapis cezası istendi. E.H.T., ilk duruşmada tahliye edildi.

Heyet, S.D. ile B.E.'nin tutukluluk halinin devamına karar verip, karar duruşmasını 30 Nisan'a erteledi.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler