16 anne canlı kalkan

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Sur ilçesinde "Canlı kalkan" olan 16 anne, "Çocuklarımıza ve Sur'a kalkan olmaya geldik" diyerek çatışma ve operasyonların son bulmasını istedi.

16 anne canlı kalkan

6 gündür sokağa çıkma yasağının sürdüğü, şiddetli çatışma ve operasyonların da devam ettiği Sur ilçesinde bir grup Barış Annesi, "canlı kalkan olmak" için eylem başlattı. Sokağa çıkma yasağından bir gün önce ilçeye giden ve o günden bugüne ilçeden çıkmayan 16 anne, çatışma ve operasyonlar ile yasakların son sulmasını istedi.

Çocuklar ölü öpülmesin diye…

Nezahat Teke (54): Başka bir annenin çocuğunun ölüsünü kucağına alıp öpmemesi için geldim buraya.

Katliamların önüne geçmek için…

Cahide Akan (50): Katliamların önüne geçmek için geldik. Kanı durdurmak ve barışın sağlanması için burada kalkan olduk.

Masum çocuklar ölmesin

Mevlide Adsız (65): Biz barış, kardeşlik ve özgürlük için geldik. Hiçbir ülkede masum çocuklar ölmüyor. Kan dursun diye geldik.

Çocuklarımıza kalkan olmaya geldik

Delal Zengin (62):  Çocuklarımızın ölmemesi için kalkan olduk ve onların ölmemesi için burada kalkan olmaya devam edeceğiz.

Güzel bir gelecek için…

Hasibe Güler (70): Küçük çocuklar var Sur'da. Onların gelecekte güzel ve barışçıl bir ortamda yaşamaları için geldik.

Barış için geldik

Emine Özbek (62): Çocuklarımızın ve Sur'daki halkın ölmemesi için geldik. Barış için geldik. Biz barışın yolunu gösterdikçe kan akıtılıyor.

Hiçbir anne savaşı istemez

Gülistan Erek (60): 6 gündür buradayız. Biz ölümün olmaması için geldik. Hiçbir anne çocuğunun ölüsünü alıp koklamasın diye geldik. Savaş var, ölüm var; hiçbir anne savaşı istemez. Biz 16 anne de barış için geldik.

Burada barış isteyen çocuklar var

Nevriye Kaçan (60): 6 gündür buradayız. Barış anneleri olarak geldik. Burada barış isteyen çocuklar var, onlara kalkan olmaya geldik. Biz hiçbir annenin, çocuklarının ölüsünü görsün istemiyoruz.

Biz barış devlet ölüm istiyor

Şerkiya Ören (58): Biz barış için geldik. Küçük çocukların geleceği için geldik. Biz anneler barış istiyoruz. Burada yasaklarla çocuk ölümlerini istemiyoruz.

Hendeklerin arkasında halk var

Seher Güren (64): Hendeklerin arkasında halk var, kimse savaş istemiyor. Ama devlet halkı katletmesin diye hendek var. Biz de hendeklerin önünde kalkan olmaya geldik. Kimsenin ölmesini istemiyoruz.

Barış isteyenler Sur'a gelsin

Hidayet Ay (70): Barış adalet ve özgürlük için buradayız. Kan dursun, ne asker ne polis ne gerilla ölsün istemiyoruz. Herkesin annesi var. Çağırım şudur; anneler barış istiyorsa, Sur halkına kalkan olmaya gelsin.

Yeter artık

Naime Ürün (58): Biz kara günleri aydınlatmaya ve savaşı barış yapmaya geldik. Buradaki halk barış istiyor ama devlet insanları ve değerleri öldürüyor. Biz barış istiyoruz. Yeter artık.

Sur'a kalkan olduk

Duriye Öncel (56): Biz kanın durması için Sur'a kalkan olduk. Bütün anneler, bizim gibi Sur'daki ölümlere dur demek için buraya gelsin.

Annelere 'Sur'a gelin' çağrısı

Şevkiye Demir (52): 6 gündür çocuklarımız için kalkan olmaya geldik. Biz 16 anne barış için kalkan olmaya geldik. Ama Sur'da nice anneler var.

Biz barışı dayatıyoruz

Kudret Eryılmaz (60):  Ölüme dur demek için buradayız ve kanımızın son damlasına kadar burada olacağız.

Herkes Sur'a gelsin

Hayriye Yazbaş (50): Çocuklarımız ölüyor. Yeter artık, dur demek için herkes Sur'a gelsin.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler