3 Adımda Diyarbakır Mardin Arası Kaç Kilometre?

Diyarbakır Mardin arası kaç kilometre? Mardin ve Diyarbakır arasında yolculuk yapacaklar için yol hakkında bazı bilgiler sizinle.

3 Adımda Diyarbakır Mardin Arası Kaç Kilometre?

Diyarbakır Mardin arası kaç kilometre komusur, Diyarbakır'dan Mardin'e veya Mardin'den Diyarbakır'a gidecek olanların merak ettiği sorulardan biridir. İki ilin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer alması karayolu taşımacılığında yakınlık bakımından etkilidir. Ayrıca mesafe farkının azaltması ya da artması tercih edilen taşıt aracına göre değişiklik gösterecektir. İşte ayrıntılarıyla Diyarbakır Mardin arası kaç kilometre?

Diyarbakır ve Mardin Hakkında Bilgiler

Diyarbakır ve Mardin arası kaç kilometre sorusundan önce iki ile ait bazı bilgilere aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz. Bunlar;

Diyarbakır Diyarbakır Türkiye'de Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer alır.

Türkiye'nin en fazla nüfuslu 6. şehridir.

Yüzölçümü 15, 272 km karedir.

Coğrafi konumu ise 38.066 °K - 40.2715°D GPS koordinatlarına sahiptir.

17 ilçeye sahip olup; Adıyaman, Batman, Bingöl, Mardin, Elazığ, Muş, Malatya, Şanlıurfa ile komşudur.

Mardin Türkiye'nin en fazla nüfusuna sahip olan 26. şehridir.

Yüzölçümü yaklaşık olarak 8,858 kilometre karedir.

Coğrafi konumu 37°18`51.37”K 40°19.30”D GPS koordinatlarına sahiptir.

Suriye ile sınır komşusudur.

Diyarbakır Mardin Arası Kaç Kilometre?

Mardin ve Diyarbakır arasında seyahat edeceklerin merak ettiği soru bu iki şehir arasındaki mesafenin kaç kilometre olduğu yönündedir. İki şehir arasındaki mesafeye, tercih edeceğiniz ulaşım aracı etki edecektir. Yani özel aracınız, otobüs veya uçak seçimi Diyarbakır Mardin arası kaç kilometre sorusuna farklı adımlarda yanıt almanız için gerekli üç yoldur. Bunlar;

                   Diyarbakır Mardin Arası Kaç Kilometre?
  • Adım: Araç ile
D950 karayolu üstünden 93,6 kilometredir.
  • Adım:  Otobüs ile
Otobüs ile bu mesafe uzunluğu 96 kilometredir.
  • Adım Uçakla
Uçak ile iki şehir arasındaki mesafe ise 73 kilometredir.

 

Diyarbakır ve Mardin arası kaç kilometre sonrasında otobüsle kaç saat sürdüğü de merak konusudur. Bu noktada pek çok otobüs firması bulunur. İki şehir arasındaki mesafe yaklaşık olarak 1 saat 30 dakikaya tekabül eder. Ayrıca uygun otobüs bileti için en uygun zaman akşam seferindedir. Çünkü bu sürede bilet fiyatları % 9 daha uygundur.

 

Diyarbakır Mardin Arasında Ne Kadar Yakıt Gider?

Diyarbakır Mardin arası 93,6 kilometre olup ne kadar yakıt gideceği de benzinli ve dizel aracın türüne en uygun şekilde farklılık gösterecektir. Yani;

  • Dizel araçta 6 litre (100 kilometrede 5,5 litrelik dizel yakıt yakan bir araç için hesaplanmıştır.)
  • Benzinli araçta ise yaklaşık olarak 8 litre (100 kilometrede 8 litrelik benzin yakan araç için hesaplanmıştır.)

Diyarbakır Mardin Otobüs Bileti Ne Kadar?

Diyarbakır Mardin arası otobüs fiyatları firmaya, alacağınız saate, yıla bağlı ekonomik artışa göre değişiklik göstermektedir. Ancak fiyatlar firma farkına göre 150 ile 350 arasında değişmektedir. Ayrıca günlük sefer sayısı da 4 ile 8 arasındadır.

Sıkça Sorulan Sorular

Diyarbakır ve Mardin ili Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin tarihi, sosyal ve kültürel yönden en çok ziyaret edilen şehirlerinden ikisidir. Bu bölgelerin kendi içlerinde de ziyaretçi sayısı çok fazladır. Diyarbakır ve Mardin'den farklı güzergahlara gitmek isteyen kişilerin aşağıdaki sorular üzerinden kilometre bilgisine ulaşması mümkündür.

1 - Diyarbakır Batman Arası Kaç Kilometre?

Otobüs ve özel araç farkı ile saat bakımından değişen sürede Diyarbakır Batman arası mesafesi 108 kilometredir. Araç ve taksi ile bu mesafe 1 saat 50 dakikada gidilirken, otobüs ile 2 saat 9 dakikada gidilir.

3 - Diyarbakır Elazığ Arası Kaç Km?

Bu iki şehir arasındaki yolculuk otobüs ile 2 saat 30 dakika arasında sürmektedir. Kilometre olarak iki şehrin mesafesi ise 155 kilometredir.

4 - Diyarbakır Malatya Arası Kaç Km?

Diyarbakır Malatya arası 247 kilometrelik mesafeden oluşmaktadır. Ayrıca bu iki şehir arasındaki otobüs yolculuğu ise 4 saat 45 dakika sürmektedir. Uçakla 1 saat 20 dakika ve özel araçla 3 saat sürmektedir.

5 - Gaziantep Mardin Arası Kaç Km?

Gaziantep ile Mardin arası 333 kilometredir. Otobüs ile yaklaşık olarak 5 saat 30 dakika sürmektedir. Özel araç ve taksi ile yaklaşık olarak 3 saat 54 dakika sürmektedir.

6 - Mardin Batman Arası Kaç Km?

Mardin Batman arası mesafesi 147 kilometredir. Otobüs ile 2 saat 35 dakika sürmektedir. Özel aracınız ve taksi ile yaklaşık olarak 1 saat 58 dakika sürmektedir.

İlgili Haberler
1 Şubat Diyarbakır hava durumu, bugün Diyarbakır’da hava nasıl olacak?
En Güncel Ali Yerlikaya Haberleri Diyarbakır Söz Gazetesinde!
Yoksullaşmada 1. Güneydoğu!

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler