35 metreden aşağı düştü!

Doğa yürüyüşünde 35 metreden düşen kadın, 5 saatte kurtarıldı

35 metreden aşağı düştü!

Diyarbakır'ın Çınar ilçesi kırsalında, doğa yürüyüşüne çıkan 54 yaşındaki Nigar Ademyılmaz, 35 metreden kanyona düştü. Burda mahsur kalan Ademyılmaz, uzun uğraşlar sonucu kurtarıldı. Ayağında kırık tespit edilen Ademyılmaz, ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

DOĞA YÜRÜYÜŞÜNE ÇIKMIŞTILAR

Olay önceki gün öğlen saatlerinde Çınar ilçesi Karasu Çayı mevkinde meydana geldi. Doğa yürüyüşüne çıkan kalabalık grup içerisinde alan Nigar Ademyılmaz bir anda dengesini kaybederek, 35 metreden kanyona düşerek yaralandı. Sarp ve ulaşılamaz oman kanyondan kurtarılması için gruptakiler durumu, sağlık ve jandarma ekiplerine haber verdi. Bölgeye sevk edilen  UMKE, AFAD ve jandarma ekipleri, kurtarma operasyonu başlattı.

5 SAAT SONRA KURTARILDI

Kurulan halat sistemiyle UMKE ve AFAD ekibi yanına gittikleri Ademyılmaz'ın hareketsiz şekilde yattığını gördü. Ayağı kırılan ve acılar içerisinde kıvranan Ademyılmaz, burada yapılan ilk müdahalenin ardından sedye ile ambulansın beklediği bölgeye götürüldü. 5 saat süren kurtarma operasyonu sonucu bulunduğu kanyondan çıkarılan 54 yaşındaki Ademyılmaz, kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı. Sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz