Adalet nöbeti sonuç verdi!

Şenyaşar ailesinin Şanlıurfa Adliyesi’ndeki 410 günlük nöbeti sonuç verdi

Adalet nöbeti sonuç verdi!

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 24 Haziran 2018 genel seçimleri öncesinde yaşanan ve 4 kişinin yaşamını yitirdiği kavgadan sonra Şenyaşar ailesinin adliyede başlattığı Adalet Nöbeti sonuç verdi. 410 gün sonra soruşturma kapsamında gözaltına alınan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyi ve yeğenlerinin de aralarında bulunduğu 11 kişiden dördü tutuklanırken yedi kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Suruç’ta 24 Haziran 2018 genel seçimlerine 10 gün kala AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, yakınları ve partililerle birlikte Suruç ilçesinde esnaf ziyareti gerçekleştirmiş, Şenyaşar ailesine ait dükkana giren Yıldız’ın yakınları ile Şenyaşar ailesi arasında silahlı kavga çıkmıştı. Kavgada, Hacı Esvet Şenyaşar, oğulları Celal Şenyaşar ve Adil Şenyaşar ile Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın kardeşi Mehmet Şah Yıldız hayatını kaybederken sekiz kişi ise yaralanmıştı. Şenyaşar ailesinin bireyleri yaralı halde kaldırıldıkları hastanede Yıldız’ın yakınları tarafından hastanede linç edilerek öldürülmüştü.

ADALET NÖBETİ SONUÇ VERDİ

Olayın üzerinden günler ve aylar geçmesine rağmen soruşturmada gözaltı ve tutuklama olmayınca Emine Şenşayar ve oğlu Şanlıurfa Adliyesinde Adalet nöbeti için oturma eylemi başlatmıştı. Bu eylemin 410’uncu gününde gözaltına gerçekleşti. Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, aralarında AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyi Celal Yıldız, yeğeni Osman Şah Yıldız ve Osman Yıldız’ın da bulunduğu 11 kişiyi gözaltına aldı. Dün gece adliyeye çıkartılan 11 kişiden milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyinin de aralarında bulunduğu dört kişi, “Kasten adam öldürme ve delilleri karartma” suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilirken beş kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz