'Ailelerden yardım alıyoruz'

Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, suça itilmiş çocukları kurtarmak isterken son zamanlarda ailelerden ciddi anlamda destek gördüklerini söyledi. Asayiş uygulamalarının olumlu sonuçlar verdiğini de açıklayan Sağlam, bu yolla bir çok aydınlatılmamış olayın üzerindeki sis perdesinin kalktığını söyledi.

'Ailelerden yardım alıyoruz'

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekiplerince asayiş uygulaması gerçekleştirildi.

Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekiplerince, Yenişehir ilçesi Seyrantepe mevkisinde ara sokak ve mahallelerde asayiş uygulaması yapıldı. Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, ekiplere katılarak uygulamaları yerinde inceledi ve esnafı ziyaret etti.

                              

ASAYİŞ UYGULAMASI

Geçen yıl çeşitli suçlara karışmış bin 538 kişinin yakalandığını kaydeden Sağlam, son bir haftada 17 hırsızlık ve 8 kapkaç zanlısının suç üstü yakalandığını söyledi.

Vatandaşın haber vermesiyle kendilerine destek olduğunu aktaran Sağlam, son iki haftada Bağlar ilçesinde yaklaşık 180, Yenişehir ilçesinde ise son bir ayda 185 kişinin yakalandığını aktardı.

Asayiş uygulamalarında halkla ilişkileri de artırmak istediklerini ifade eden Sağlam, şöyle dedi:

VATANDAŞ DİYALOĞU

"Vatandaş ilişkilerini yürüterek bu anlamda güven vermek. Toplamda 500 polis ile asayiş uygulaması yapılıyor. Çocuklarımızın adı çocuk. Hata yapabilirler, onlara bazen birden fazla hata payı vermek lazım. En nihayetinde bunlar bizim çocuklarımız. Bu çocuklarımız okuluna gitsin, Oyun oynasın ama yanlışlıklara sürüklenmesin diye ailelerinin desteğini alıyoruz. Her türlü suça itilmiş çocuklarımız olabilir. Bunu sadece şu veya bu suç diye sınırlamıyoruz. Giden heyetimizde mutlaka bir bayanla gidiliyor. Her heyetimizde yerel dili Kürtçe'yi kullanan bir arkadaşımız oluyor."

Kaynak: Diyarbakır Söz