AK Parti Diyarbakır Milletvekili Aday listesi belli oldu!

AK Parti Diyarbakır’da sürpriz yaptı. Mevcut 3 milletvekili liste dışı bırakılırken, 24 ila 26 dönem Milletvekili seçilen M. Galip Ensarioğlu liste başı olarak dönüş yaptı.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Aday listesi belli oldu!

DİYARBAKIR(SÖZ)-14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde AK Parti Diyarbakır’ın özelinde büyük bir revizyona imza attı. 12 Milletvekili kontenjanı bulunan Diyarbakır’da AK Parti liste başına, 24 ila 26 Dönem Milletvekilliği görevinde bulunan Galip Ensarioğlu’nu liste başı yaptı. Uzun yıllar Diyarbakır’ın tarihi Ulu Cami’de imamlık yapan emekli İmam Mehmet Yaz ikinci sırada, Ak Parti Kadın Kolları MYK Üyesi ve İl Başkan Yardımcısı Suna Kepolu Ataman 3 sırada yer aldı.

MİLLETVEKİLİ SIRALAMASI

HDP İl Binası önünde Evlat nöbeti utan Fatma Biçer ise Milletvekili aday listesinde 4. sırada bulunurken, Sağlık Bakanlığında Daire Başkan Yardımcılığı görevinde buluna Dr. Aziz Alper biten ise 5’inci sırada yer aldı.

Öte yandan, Diyarbakır’ın mevcut milletvekilleri Mehmet Mehdi Eker, Ebubekir Bal ile Oya Eronat, liste dışı bırakıldı. Eker’in üç dönem şartını takıldığı bildirilirken, Bal ve Eronat için gerekçe sunulmadı.

İŞTE DİYARBAKIR LİSTESİ

1. MEHMET GALİP ENSARİOĞLU

2. MEHMET SAİD YAZ

3. SUNA KEPOLU

4. FATMA BİÇER

5. AZİZ ALPER BİTEN

6. ABDULVAHİT GÜVENSEN

7. FEYZULLAH ŞİMŞEK

8. HATİCE SEYDAOĞLU

9. ABDURRAHMAN KİKİZADE

10 TAHSİN ASLAN

11.M. A. MASUM MELİKOĞLU

12.SEYİD KUTUP YILDIRIM

Kaynak: Diyarbakır Söz