AK Parti'de adaylar!

AK Parti İl Başkan Yardımcısı M. Fatih Kayhan Hani İlçe Belediye Başkan aday adaylığı için başvurdu.

AK Parti'de adaylar!

DİYARBAKIR(SÖZ)-AK Parti Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Mehmet Fatih Kayhan, Hani ilçe Belediye Başkan adaylığına talip oldu.

Kuruluşundan bugüne kadar AK Parti'nin bir çok kademesinde aktif olarak görev alan ve son olarak AK Parti İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Kayhan 2024 yerel seçimleri için partideki görevinden istifa ederek doğup büyüdüğü ilçe olan Hani İlçesinde, Belediye Başkan adaylığı başvurusunu yaptı.

HANİ’DEN ADAY

Daha önce Ak Parti de İlçe başkanlığı, il yönetim ve yürütme kuruluğu üyeliği, SKM başkanlığı, belediye başkan adaylığı ve milletvekili adaylığı görevlerini yürüten Mehmet Fatih Kayhan; başvurusunu Hani İlçe teşkilatına beraberindeki heyetle birlikte giderek yaptı. Kayhan'ın başvurusu ilçede büyük ses getirdi.

BAŞKA KİMLER ADAY

Öte yandan, Ak Parti’deki aday adaylığı başvuruları dün mesai bitiminde sona ererken, AFAD eski Başkanı Mehmet Halis Bilden, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için başvururken, ilçe belediyelerine ise çok sayıda kişi dün başvurdu.

Yenişehir Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Temel Eğil ilçe Belediyle Başkanlığı için, yine Yenişehir İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Remzi Tekin de, Çüngüş ilçe Belediye Başkan adaylığı için bu görevinden istifa ederek, aday adayı başvurusunda bulundu.

Burada, Büyükşehir Belediyesinde Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı görevini yürüten Nihat Nurbaki de, Kulp Belediye Başkan adaylığı için bu görevinden istifa etti. Mürsel Kikizade ise Yenişehir İlçe Belediye Başkan Adaylığı başvurusunda bulundu.

Öte yandan belediye başkan adaylarının Aralık ayı bitmeden genel merkez tarafından açıklanması bekleniyor...

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler