Görüş Bildir

Aksoy Veda Turuna Çıktı

Bakanlar Kurulunca hazırlanan Valiler Kararnamesi ile Kocaeli Valiliğine atanan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, veda turuna çıktı. Aksoy, Büyükşehir Belediyesi, Ticaret Borsası ve Ticaret Sanayi Odasına veda ziyaretinde bulundu.

Aksoy Veda  Turuna Çıktı

Diyarbakır valiliğinden Kocaeli valiliğine atanan Vali Hüseyin Aksoy jet hızıyla veda ziyaretlerine başladı.

Kararnameden sonra ziyaretleri gerçekleştiren Aksoy, Büyükşehir belediyesi, Ticaret Sanayi Odası ve Borsa'ya ziyarette bulundu.

BAŞSAVCI GÜRE

Veda ziyaretlerinde ilk olarak Diyarbakır Adliyesini ziyaret eden Vali Aksoy’u burada Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre karşıladı. Başsavcılık makamına geçen Vali Aksoy burada bir süre Başsavcı Güre ile görüştükten sonra Diyarbakır Barosuna geçti.  Aksoy’u Diyarbakır Baro Başkan Yardımcısı Velat Alan ve Baro üyesi avukatlar karşıladı. Bir süre burada Baro Başkan Yardımcısı Alan ile görüşen Vali Aksoy daha sonra Adliyeden ayrıldı.

REKTÖR VE BORSA

Dicle Üniversitesine geçen Vali Aksoy burada Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül tarafından karşılandı. Rektörlük makamına geçen Vali Aksoy burada Rektörlük şeref defterini imzaladı. Bir süre Rektör Gül ile makamında sohbet eden Vali Aksoy daha sonra üniversiteden ayrıldı.

Ticaret Borsasına geçen Vali Aksoy, Borsa Başkanı Engin Yeşil ve Borsa Yönetim Kurulu Başkanveli Şeyhmus Ayhan ile üyeler tarafından karşılandı. Başkanlık Makamına geçen Vali Aksoy, Borsa Başkanı Yeşil ve yönetim kurulu üyeleri ile bir süre sohbet etti. Borsa Başkanı Yeşil tarafından Vali Aksoy’a bir Diyarbakır tablosu hediye edildi.

Veda ziyaretleri kapsamında DESOB’u ziyaret eden Vali Aksoy DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşürken, bir plaket takdim edildi. Toplu fotoğraf çekiminin ardından Vali Aksoy alandan ayrıldı.

Veda ziyaretlerinde son olarak Büyükşehir Belediyesini ziyaret eden Vali Aksoy’u Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla karşıladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Atilla ile bir süre makamında görüşen Vali Aksoy daha sonra Belediye binasından ayrıldı.

TİCARET SANAYİ ODASI

Vali Aksoy, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'na da veda ziyaretinde bulundu. Başkan Ahmet Sayar'la görüştü. Sayar, Vali Aksoy'un Diyarbakır'ın ekonomisinin canlanması ve yatırımların önünün açılması yönünde büyük destek sağladığını belirterek, teşekkür etti.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi