Anneler yürüdü

AK Parti Diyarbakır Kadın Kolları’nca, “Anneler Günü” nedeniyle yürüyüş düzenlendi. Yürüyüş öncesi açıklamalarda bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, annelerin birbirinden ayır edilemeyeceğini belirterek, bütün annelerin vereceği destekle çözüm sürecinin en kısa sürede sonuçlanmasını dilediğini kaydetti.

Anneler yürüdü

Recep KAYA/Kenan GENEŞ

DİYARBAKIR-AK Parti Diyarbakır Kadın Kolları Başkanlığı’nca, “Anneler Günü” nedeniyle yürüyüş düzenledi. Bu çerçevede İstasyon Meydanı’nda bir araya gelen onlarca partili, önce burada halay çekti, daha sonra ise üzerinde “Güçlü Anneler, Güçlü Türkiye Yürüyüşü” yazan pankartla yürüyüşe geçti. “Anneler güçlü, yarınlarımız umutlu”, “Doğu ile batıyı anne gücü birleştirir”, “Herkes ister, anneler inanır ve çözer”, “Cennet annelerin ayakların altındadır” yazılı dövizler de taşıyan kadınlara, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Diyarbakır milletvekili Oya Eronat, milletvekili adayı Netice Arslan ve İl Başkanı Muhammed Akar da eşlik etti.

“HALKLARA BİRLİKTE YAŞAMA UMUDU VERDİK”

AK Parti Yenişehir İlçe Başkanlığı karşısındaki Merwani Parkı’na kadar yapılan yürüyüş öncesinde açıklamalarda bulunan  İl Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Evsen, AK Parti’nin 12 yıllık iktidarında hep kucaklayıcı olduğunu belirterek, her hamlelerinde kadınları biraz daha ileriye götürmenin gayesini taşıdıklarını ifade etti. 30 yıl boyunca yüzleri gözyaşı ile ıslanmış anneleri teselli etmekten daha fazlasını yapmak istediklerine dikkat çeken Evsen, “Çözülemez, yapılamaz denen meselelere eğildik. Bu ülke üzerinde tarih boyunca kardeşçe yaşamış halklarımıza gelecekte de birlikte yaşama umudu verdik. Süreç sayesinde doğulu ve batılı gençlerimiz dağlarda karşı karşıya değil, üniversite sıralarında biraraya geldiler. Birbirlerine namlu doğrulmak yerine, omuz omuza bu ülkenin geleceği için çalışmaya, üretmeye başladılar” dedi.

“ANNELERİN ACILARI BİZİM ACILARIMIZ”

Annelerin istemesi halinde tüm sorunların çözebileceğini belirten Yılmaz, şöyle konuştu: "Anneleri birbirinden ayıramayız. Bütün annelerin acıları bizim acılarımız. İnşallah bu anneler günü vesilesiyle ilimize ve bölgemize daha fazla huzur, barış ve daha fazla kardeşlik olsun. Annelerimiz başta olmak üzere bütün kadınların vereceği destekle bölgemizdeki Çözüm Süreci'nin en kısa zamanda sonuçlanmasını diliyorum. Çocuklarımızı geleceğe çok daha eğitilmiş, sağlıklı ve huzur içinde yetiştirmeyi temenni ediyorum."

Kaynak: Diyarbakır Söz