Arazi anlaşmazlığı kan döktü

Hazro’nun Kırmataş kırsal mahallesinde arazi anlaşmazlığı bulunan Kaidaş aile fertleri arasında çıkan silahlı kavgada bir kişi öldü, bir kişi de yaralandı.

Arazi anlaşmazlığı kan döktü

Diyarbakır’ın Hazro ilçesinde, Kaidaş aile üyeleri arasındaki arazi anlaşmazlığında kan aktı. Aile fertlerinin silahlı kavgasında bir kişi öldü, bir kişi de yaralandı. Kırmataş kırsal mahallesinde jandarma geçici karakol oluşturdu, bazı kişileri gözaltına aldı.

TARLA SÜRDÜKLERİ ESNADA

Cinayetle sonuçlanan silahlı kavga olayı dün sabah saatlerinde Hazro ilçesi kırsal Kırmataş Mahallesi'nde yaşandı. Aralarında arazi anlaşmazlığı bulunan Kaidaş ailesine üye husumetli Mecit Kaidaş (53) ile Kerem Kaidaş (35) tarla sürdükleri esnada, iddiaya göre 45 yaşındaki akrabaları S.K ile tartıştılar. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine S.K uzun namlulu silahla ateş açtı.

Necip ve Kerem Kaidaş açılan ateş sonucu yaralandı.

BİR KİŞİ ÖLDÜ, BİR DE YARALI

İhbar üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Necip ve Kerem Kaidaş, Hazro ve Kocaköy devlet hastanelerine kaldırıldı. Hazro Devlet Hastanesi'ne götürülen Necip Kaidaş burada doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Kerem Kaidaş ise Kocaköy ilçesindeki ilk tedavisinin ardından Dicle Üniversitesi TıP Fakültesi Araştırma Hastanesine sevk edildi.  Jandarma, hastane çevresi ile mahallede önlem alırken, soruşturma da başlatıldı.  Bazı kişilerin ifadelerine başvurulmak üzere gözaltına alındığı öğrenilirken, saldırıyı gerçekleştiren kişi olduğu söylenen S.K’nın ise yakalanmasına çalışılıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz