Bağlar’da geleceğin umudu çocuklar aydınlık yarınlar için fidan dikti

Bağlar Belediyesi Kadın Ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı eğitim destek merkezlerindeki faaliyetlere katılan okul öncesi çağındaki çocuklar, Yeşilay Haftası’nda çevrenin önemine dikkat çekmek için Bağ Evi yerleşkesinde fidan dikti. Çocuklar ,ayrıca zararlı alışkanlıklara vurgu yapmak üzere çeşitli etkinlere katılarak farkındalık oluşturdu.

Bağlar’da geleceğin umudu çocuklar aydınlık yarınlar için fidan dikti

Bağlar Belediyesi’ne bağlı eğitim ve aile destek merkezlerindeki okul öncesi eğitim ve sosyal faaliyetlere katılan çocuklar,her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında gerçekleşen Yeşilay Haftası’nda  farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinliklere katıldı. Madde bağımlılığı başta olmak üzere büyük tehlike saçan ve çocukların geleceğini tehdit eden zararlı alışkanlıklara dikkat çeken çalışmalara imza atan çocuklar, Bağcılar Mahallesi’nde bulunan Bağ Evi’nin yerleşkesinde fidan dikti.

“İLÇEMİZİN DOKUSUNU BİRLİKTE KORUYALIM”

 Doğal ve yaşanılabilir bir çevrenin önemine vurgu yapan çocuklar, hazırlanan fidanları toprakla buluşturarak anlamlı davranışlar sergiledi. Fidan dikimi sırasında çocukların heyecanı gözlerinden okundu. “İlçemizin dokusunu birlikte koruyalım” mottosuyla gerçekleşen etkinliğe çok sayıda çocuk katıldı.

Temiz, hijyen ve ekolojik çevrenin önemini vurgulayan çocuklar, bütün vatandaşları da ilçedeki yeşil ve doğal alanları koruyarak, çocukların aydınlık geleceği için büyük önem taşıyan çevreye karşı duyarlı olmalarını istedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler