Baharın müjdecisi Newroz Diyarbakır’a bereketiyle geldi!

Diyarbakır 21 Mart sabahına kuvvetli bir yağışla uyandı. Newroz için alana gitmeye hazırlana vatandaşlar yağmurla karşılaştı.

Baharın müjdecisi Newroz Diyarbakır’a bereketiyle geldi!

Bugün 21 Mart’ta Diyarbakır Newroz Park’ta kutlanacak büyük Newroz etkinliği öncesinde yağışlı havalar şehir merkezinde etkisini göstermeye devam ediyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) yağışlı havalara dikkat çekerek Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Hakkari, Hatay, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Siirt, Tunceli, Şanlıurfa, Batman, Şırnak ve Osmaniye’yi sarı kodla uyardı.

MGM vatandaşları sel, su baskını, kuvvetli rüzgar ile kar yağışı beklenen yerlerde tipi ile ulaşımda aksamalar ve çığ riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları uyarısında bulundu.

Meteoroloji’den yapılan açıklamaya göre yağışlı havaların 22 Mart akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.

MGM’NİN BÖLGE İLLERİ İÇİN HAVA TAHMİNİ ŞU ŞEKİLDE OLACAK

Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün (Perşembe) sabah saatlerinden itibaren Adıyaman, Tunceli, Diyarbakır, Bitlis, Bingöl, Batman, Siirt, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Şanlıurfa’nın kuzey ve doğu, Elazığ’ın doğu, Muş’un güney ve batı ve Mardin’in doğu ilçelerinde kuvvetli doğusunda ise Cuma (22.03.2024) akşam saatlerine kadar etkili olması bekleniyor. Kuvvetli yağışlara bağlı olarak meydana gelebilecek sel, su baskını, kuvvetli rüzgar, kar yağışı beklenen yerlerde tipi ile ulaşımda aksamalar ve çığ riski gibi olumsuzluklara karşı dikkat!

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler