Bayram öncesi çikolatacılar doldu taştı; "bayramı bayram gibi kutlamak gerek"

Diyarbakır'da Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte bayramların vazgeçilmezi şeker, lokum ve çikolatalar tezgahlarda müşterisini bekliyor.

Bayram öncesi çikolatacılar doldu taştı;

Bayramların vazgeçilmez bir bütünü olan şekerler tezgâhta yerini aldı. Kentte her yıl olduğu gibi bu yıl da bayram şekerine talep yoğun. Birbirinden farklı renk ve tatlara sahip şeker ve lokum tezgâhlarda alıcılarını bekliyor. Sakarya Caddesi, Köylü Pazarı, Kuruçeşme başta olmak üzere bayram şekeri satan esnaf bayram şekerine talebin yoğun olduğunu söyledi.

KALİTE FİYATI BELİRLİYOR


Vatandaşların bayram şekerine yoğun talep gösterdiğini anlatan Çiloğlan, “Ramazan’ınız mübarek olsun. Bayram şekerlerimizi açtık taze taze tezgahta. Vatandaşlar bayram da ikram etmek için alıyorlar. Çocukları sevindirmek için satıyoruz. Talep çok şükür iyi. Vatandaşlar yoğun bir şekilde alıyor. Fiyatalar kalitesine göre değişiyor. 120 - 180 arasında değişen bir fiyat listemiz mevcuttur” dedi.

BAYRAMI BAYRAM GİBİ KUTLAMAK GEREK

Şeker almak için gelen müşterilerden Zin Akar; "Ramazan Bayramına sayılı bir zaman kaldı. Biz de alışverişimizi tamamlayıp çocukları, torunları sevindirelim istedik. Çocuklar çikolata, şeker görünce daha bir mutlu oluyor. Bayramı bayram gibi kutlamak gerek" dedi.
 

Haber: İsa İPEK

Kaynak: Diyarbakır Söz