Bayram’da Diyarbakır’daki kazalar

Kurban Bayramı’nda Diyarbakır’da trafik kazaları hız kesmedi. Peş peşe yaşanan kazalarda iki kişi yaşamını yitirirken, 30 kişi de yaralandı.

Bayram’da Diyarbakır’daki kazalar

Diyarbakır’da Kurban Bayramı süresi içerisinde meydana gelen trafik kazalarında iki kişi yaşamını yitirdi, 30 kişi de yaralandı.

Kayapınar ilçesi Fırat Bulvarı üzerinde 30 Haziran’da gece saatlerinde meydana gelen kazada, Stadyum istikametinden Abdülkadir Aksu Caddesi yönüne giden B.G. yönetimindeki 34 BGR 221 plakalı cip, Fırat Bulvarı Kavşağı'nda O.E. yönetimindeki 21 ABN 304 plakalı hafif ticari araca arkadan çarptı. Savrulan iki araç, kaldırımda bulunan 2 yayaya çarptıktan sonra, kapalı olan bir alışveriş merkezinin kepenklerini kırarak, içeri girdi. İhbarla kaza yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri ilk olarak kaldırımda yürürken iki aracın çarptığı Aydın Gündoğar'a ve B.Y.’ye müdahale etti. Bu sırada itfaiye ekipleri alışveriş merkezine giren iki araçta sıkışan sürücüler B.G ve O.E ile yolcular Ş.E., R.B., A.İ. ve İ.İ.'yi çıkartarak sağlık ekiplerine teslim etti. Yaralılar ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla hastanelere götürüldü. Aydın Gündoğar, doktorların tüm müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi. Kaza yaralananların hastanelerdeki tedavileri sürüyor.
Sık sık kazaların yaşandığı ve kural ihlallerinin yapıldığı bölgede, kazanın hemen ardından Kayapınar İlçe Emniyet Müdürlüğü devriye ekipleri, Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri denetimleri sıklaştırdı. Ekipler, Stadyum, Nazım Hikmet, Dorşin, Abdulkadir Aksu caddeleri ile Necmettin Erbakan Bulvarı’nda yaptıkları denetimlerde ilk 7 saatte sürücülerinin kural ihlali yaptığı 170 araç tespit etti. Bu araçlardan 6’sı trafikten men edildi. Araçlar bölgeye çağrılan çekici yardımı ile otoparka çekildi. Ekipler hız ihlali yapma, alkollü araç kullanma, emniyet kemeri takmama, seyir halindeyken telefonla konuşma gibi ihlallerden 170 sürücüye toplamda 200 bin 100 TL ceza kesti. 
KAZALARI ÖNLEMEK İÇİN ÖZEL EKİP OLUŞTURULDU
Öte yandan İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışan sivil trafik ekiplerinden de özel bir ekip oluşturuldu. Belirlenen cadde ve bulvarlar üzerindeki yerlerde devriye atan ekipler, hız ihlali, makas atma ve drift atma gibi trafiği tehlikeye sokan sürücüleri belirleyerek resmi ekiplere bildiriyor. Sivil trafik ekiplerinin uyarısıyla belirlenen araçlar, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) tarafından tespit edilerek gerekli işlemler yapılıyor. 

AKARYAKIT İSTASYONUNA DALDILAR

Kaza, Yenişehir ilçesi Elazığ Bulvarı’nda meydana geldi. Sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 21 ABN 006 plakalı hafif ticari araç, 61 AAN 610 plakalı otomobile çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan araç, yol kenarındaki akaryakıt istasyonuna daldı. Kazada 1’i çocuk 5 kişi hafif yaralanırken, kaza anı bir işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı. 

OTOMOBİL TAKLA ATTI

Kaza, Diyarbakır-Şanlıurfa kara yolu Kuzucuk kavşağında meydana geldi. Y.M.’nin (59) kontrolünü kaybettiği 27 ADF 945 plakalı otomobil, takla atarak şarampole devrildi. Kazada sürücü Y.M. ile otomobildeki B.M., H.M., ve B.M. yaralandı. İhbarla kaza yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ilk müdahalenin ardından kentteki hastanelere kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

TRAKTÖR OTOMOBİL ÇARPIŞTI

Kaza, Diyarbakır’ın Ergani ilçesine bağlı Aşağıkuyulu Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, tali yoldan çıkan plakası öğrenilemeyen traktör ile 01 AHB 688 plakalı otomobil çarpıştı. Kazada 5 yaşındaki K.K. ile R.K., S.K., G.K. ile ismi öğrenilemeyen traktör şoförü yaralandı. Kazanın 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesi üzerine olay yerine sağlık ve kolluk kuvvetleri ekipleri sevk edildi.

Yaralılar olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardından Ergani Devlet Hastanesi ve Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralılardan R.K, S.K. ve G.K.’nın durumunun ağır olduğu öğrenildi.

ÇINAR YOLUNDAKİ KAZA

Çınar'a bağlı Çukurbaşı köy yolunda sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil takla attı. Kazanın 112 Acil Çağrı Merkezine bildirilmesi üzerine olay yerine sağlık ve kolluk kuvveti sevk edildi. Sağlık ekipleri, ilk müdahalelerini olay yerinde yaptığı yaralıları, sonra hastaneye sevk etti.

BİR KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Kaza, eski Derik yolu, Tilver kırsal mahallesi yakınlarında meydana geldi.   Mazlum Sarıgül yönetimindeki 01P 443 hafif ticari araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybederek takla attı. Kazada araç sürücüsü Mazlum Sarıgül hayatını kaybederken, araçta bulunan 7 kişi yaralandı

İKİ OTOMOBİL ÇARPIŞTI

İlyas Gülmüş yönetimindeki 06 DB 2999 plakalı otomobil, Şanlıurfa-Diyarbakır kara yolununun Çaylarbaşı kavşağında Diyar Samet Atan idaresindeki 63 ACC 453 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada otomobil sürücüleri Gülmüş ve Atan ile Hamza Atan yaralandı.

112 Acil Sağlık ekiplerince Hilvan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Diyar Samet Atan, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Kaynak: Diyarbakır Söz