Bir oy da bir oydur

Diyarbakır'da Özel bir hastanede kalp ameliyatı olan Gülten Çelik, tedavi gördüğü hastanade ambulansla oy kullanmaya gitti. Atatürk lisesinde oyunu kullanan Çelik, "Türkiye için hayırlısı neyse o olsun" dedi.

Bir oy da bir oydur

Muhammet YILDIZ

“Bir oy da bir oydur" diyen vatandaş, her koşulda sandık başına gitti. Diyarbakır'da 50 yaşlarındaki bir kadın geçirdiği kalp ameliyatına rağmen tedavi gördüğü hastaneden, ambulansla oy kullanacağı okula giderek, oyunu kullandı.

AMBULANSLA OY KULLANMAYA GİTTİ

Özel Veni Vindi hastanesinde kalp ameliyatı olan 50 yaşındaki Gülten Çelik, Hastane yönetiminin kendisine sağladığı ambulansla, Bağlar ilçesindeki Atatürk Lisesi'ne oy kullanmak için, gitti.

TÜRKİYE İÇİN HAYIRLISI OLSUN

Sağlık görevlilerinin yansıra aile fertlerinin de destek verdiği Çelik, 2040 nolu sandıkta oyunu kullandıktan sonra kameralara el salladı. Çelik, "Türkiye için hayırlısı neyse o olsun" temennisinde bulundu.

ANNESİNİN SIRTINDA OY KULLANDI

Siirt'te 65 santimetre boyundaki engelli Bedia Ekinci, annesinin sırtında geldiği okulda oyunu kullandı. Afetevler Mahallesi'nde yaşayan bedensel engelli Ekinci, annesi Halim Ekinci'nin sırtında Kooperatif Mahallesi'ne taşınan Mevlana İlkokulunda kurulan 1003 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Seçim güvenliği için bölgede bulunan güvenlik güçleri de kızını sırtında taşıyan anne Ekinci'ye yardımcı oldu. Anne Ekinci, kızının doğuştan engelli olduğunu ve konuşamadığını söyledi.

ALLAH BU KANI DURDURSUN

Kızını sırtında taşıyarak sandığa getirdiğini ifade eden Anne Ekinci, "Kızım engellidir ve bu yüzden onu sırtımda taşıyarak sandığa getirdim. Hem kendi oyumu kullandım hem kızımın oyunu kullandık. Seçimler hayırlı ve uğurlu olsun. Allah, Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in ümmetine selamet versin. Allah bu kanı durdursun" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz