Buğday ekili alan kül oldu

Diyarbakır-Ergani karayolu üzerinde buğday ekili alanda, yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen ve ekili alanı kapsayan yangın, polis, itifaiye ve çevredeki vatandaşların müdahalesiyle, söndürüldü. 120 Dönüm ekili alanın 60 dönümü tamamen kül olurken, yangının yol kenarındaki çöplükten çıktığı iddia edildi.

Buğday ekili alan kül oldu

Diyarbakır-Ergani karayolunda, henüz belirlenemeyen nedenden dolayı, buğday ekili alanda yangın çıktı. 60 dönüm ekili alanın kül olduğu yangın, itfaiye, polis ve çevredeki vatandaşların yardımıyla, söndürüldü. Ters yönden esen rüzgarın etkisiyle, yerleşim yerlerini tehdit eden yangının, söndürülmesiyle büyük bir facianın önüne geçildi. Buarada, alevler arasında kalan biçerdöver ise güçlüklü tarladan çıkarıldı.

ÜÇKUYU BÖLGESİNDE

Ürkütücü yangın dün öğlen saatlerinde meydana geldi. Ergani karayolu, Üçköyü mevkiinde Mehmet Biltaş ile Mehmet Ali Ekin'e ait, buğday ekili alanda, henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı.

Rüzgarın ters esmesiyle alevler kısa sürede bağday başaklarını sararak, büyüdü. Tarla sahibi ve çevredeki yerleşim birimlerinde kalan vatandaşların, Polis ve İtfaiyeye yangını haber vermesiyle, müdahale edildi. Yangın bölgesine gelen iki itfaiye aracı ile polis ve vatandaşlar, hızla büyüyen yangını önce kontrol altına aldı. İki saat süren müdahale sonucunda yangın tamamen söndürüldü.

FACİAYA RAMAK KALMIŞTI

Çevredeki yerleşim birimlerine yangının sıcramasına ramak kalırken, söndürülmesi büyük bir facianın atlatılmasına neden olurken, yangında 120 dönüm ekili buğdayın yarısının kül olduğu ve maddi hasarın ise yapılacak tespitten sonra ortaya çıkacağı bildirildi. Ekili alandaki 40 dönüme yakın buğdayı tamamen kül olan Mehmet Ali Ekin, yangının çıkış nedeninin, yol kenarındaki çöplükten çıktığını söyledi.

Buarada Biçerdöver'iyle alevler arasında kalan ancak vatandaş ve polislerin yardımıyla kurtarılan Canan Karaca ise, yol kenarına belediyenin döktügü çöpten yangının çıktığını öne sürdü.

Olayın görgü tanıklarından Selim Mintaş isimli inşaat işçisi ise, yangının kısa sürede söndürülmesiyle büyük bir facianın atlatıldığını ifade ederek, yol kenarına dökülen çöplerin yangına neden olduğunu ifade etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz