Can pazarı

Diyarbakır'da dün peş peşe trafik kazaları meydana geldi. Karayolları can pazarına dönerken, 16 kişi yaralandı. Kazalardan, biri bir iş yerinin güvenlik kamerasınca kaydedildi.

Can pazarı

Diyarbakır'da dün iki ayrı trafik kazasında 9 kişi yaralanırken, Diyarbakır'a bağlı şehirlerarası yollarda ise 6 kişi meydana gelen kazalarda yaralandı.

YOLCU İNDİRMEK İSTERKEN

Alınan bilgiye göre, Fatih Küpre yönetimindeki 21 M 0026 plakalı yolcu minibüsü, Diyarbakır-Elazığ karayolunda yolcu indirmek için Seyrantepe Toplu Konutları girişindeki durakta durdu.

Bu sırada, yolcu minibüsünü sollamak isteyen Ramazan Çelik idaresindeki 72 EF 345 plakalı tüp yüklü kamyonete, Mehmet Temel'in kullandığı Diyarbakır-Ergani seferini yapan 56 AZ 093 plakalı minibüs çarptı. Çarpmanın etkisiyle sürüklenen tüp yüklü kamyonet, şehir içi minibüsüne çarptıktan sonra benzin istasyonunun önünde durabildi, minibüs ise kaldırıma çıktı.

FACİADAN DÖNÜLDÜ

Çevreye saçılan tüplerin patlamaması olası faciayı önledi. İtfaiye ekipleri bölgede tedbir amaçlı hazır bekletildi.

Kazada, minibüste bulunan 4 kişi yaralandı. Yaralılar, vatandaşların da yardımıylü araçtan çıkarıldı. 112 Acil Servis ekiplerince yapılan müdahalenin ardından yaralılar çeşitli hastanelere kaldırıldı.

KAMERA KAYITLARI

Kaza anı bir iş yerinin güvenlik kamerasınca kaydedildi.

Kameraya yansıyan görüntülerde, tüp yüklü kamyonetin devrilmesi, kazayı gören bir çocuğun koşarak bölgede uzaklaşması, yaralılara ilk müdahaleyi yapan vatandaşların sürücüyü sıkıştığı araçtan çıkarması yer alıyor.

İKİNCİ KAZA BEŞ YARALI

Fırat Kudat yönetimindeki 34 UU 7046 plakalı otomobil ile aynı istikamette seyreden Şehmus Fidan'ın kullandığı 21 H 0036 özel halk otobüsü, Yenişehir ilçesi Basur Caddesi'nde çarpıştı. Kazada, her iki araçta bulunan 5 kişi yaralandı. Yaralılar, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

MARDİN YOLUNDA KAZA

Ömer Çokan idaresindeki 47 DR 968 plakalı otomobil ilçe girişinde şarampole yuvarlandı. Kazada, şoför Çokan ile araçta bulunan Ömer Kaya, Osman Acar, Eyüp Kaya ve Hamit Kaya yaralandı. Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, ambulanslarla Mardin Devlet Hastanesi ile kentteki bir özel hastaneye kaldırıldı.

SİVEREK'TE TIR ÇARPTI

Kaza, sabah saatlerinde Siverek-Şanlıurfa karayolunun 8'inci kilometresinde meydana geldi. Siverek yönüne gelen Bedrettin Polat yönetimindeki 13 AV 809 plakalı hazır su yüklü TIR, önünde ilerleyen Ahmet Yıldız yönetimindeki 80 FB 058 plakalı kömür yüklü TIR’a arkadan çaptı. Çarpmanın etkisi ile hurdaya dönen TIR'ın sürücü Bedrettin Polat, aracın ön bölümünde sıkıştı. İhbar üzerine olay yerine gelen kurtarma ekipleri, 1 saatlik çalışmayla ön bölümü demir yığınına dönen TIR'dan sürücü Bedrettin Polat'ı çıkardı ve ambulansla Siverek Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz