Görüş Bildir

Chp'liler Suru İnceliyor!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Altıok ve beraberindeki milletvekilleri, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Alipaşa ve Lalebey mahallelerinde incelemelerde bulunacak

Chp'liler Suru İnceliyor!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok ve beraberindeki milletvekilleri, Sur ilçesideki Alipaşa ve Lalebey mahallelerinde inceleme yapmak üzere Diyarbakır'a geldi.

Partisinin il başkanlığında düzenlenen basın toplantısında konuşan Altıok, "Adalet Yürüyüşü"nden geldiklerini belirterek, daha eşit, adil ve hakkaniyetin var olduğu bir ülke için yürüdüklerini söyledi.

Diyarbakır'ın uzun süredir acılar yaşadığını ve adaletin olmadığı illerden biri olduğunu ileri süren Altıok, "Buradaki hak ihlallerinin bir uzantısı olan sokağa çıkma yasaklarına paralel gerçekleşen bu kentsel dönüşüm projesinin mağdur ettiği insanlarımız da var. Biz adalet yürüyüşümüzde herkes için adalet diyerek yola çıktık. Bu nedenle her türlü toplum kesimine her türlü adaletsizliğe karşı ses olmaya da devam edeceğiz." dedi.

KENTSEL SİT ALANI

Suriçi bölgesinin tamamının 1988'de "Kentsel Sit Alanı" olarak ilan edildiğini ve 2015'te UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girdiğini belirten Altıok, şöyle konuştu:

"6 Eylül 2015'ten beri Sur'un çeşitli mahallelerinde başlayan ve bazı mahallelerinde halen devam eden sokağa çıkma yasakları sadece sivil ölümlere nice acılara değil, ilçedeki tarihi eserlerin yok olmasına, tarihsel dokunun yok olmasına, nice binanın harap olmasına sebep oldu. Kültür mirasına sahip çıkmak asli bir görev olmalıdır. Tarihten aldıklarımızı geleceğe miras bırakmak zorundayız."

Her iki mahalle ile ilgili yapacakları incelemeye değinen Altıok, "Samimiyetle bir inceleme yapacağız. Her kesimi dinleyeceğiz, her taraftan bilgi alacağız. Kamu çalışanlarını da dinleyeceğiz, mülki idari amirliklerinden de bilgi alacağız ama mağdur olanları da duyacağız ve hepsini eşit değerlendirerek tarafsız bir rapor hazırlayacağız." şeklinde konuştu.

Toplantıda, CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş ve CHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Sayın da birer konuşma yaptı.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi