Çiftlerin nikah tercihi arttı

Evliliğe adım atan genç çiftler, sağladığı kolaylıklar nedeniyle nikah işlemleri için Bağlar Belediyesi’ni tercih ediyor. 2021 yılında Bağlar’da 1200 nikah işlemi gerçekleşirken, Bağlar Belediyesi’ni tercih eden çiftler arasında 12 yabancı uyruklu çift de yer aldı. Genç çiftler, işlemler sırasında uygulanan pratiklik nedeniyle hiç zorluk yaşamadıklarını dile getirerek Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’na teşekkür etti.

Çiftlerin nikah tercihi arttı

Yılmaz BEKLEYEN

DİYARBAKIR(SÖZ)-AK Partili Bağlar Belediyesi, 2021 yılına ait nikah işlemleri verilerini açıkladı. Buna göre 1200 çift bu yıl içerisinde belediyeye başvurarak resmi olarak dünya evine girdi. Nikah işlemi yapan çiftler arasında 12 yabancı uyruklu çift de yer alırken, belediye ekipleri başvurular üzerine ceza ve tutuk evlerine giderek 16 tutuklu ve hükümlünün de nikah işlemlerini tamamladı. İl dışından gelen 2 çift ise izin alarak belediyenin gözetiminde evliliğe adım attı.

Bağlar Belediyesi Evlendirme Müdürü Handan Eker Taşkent, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun belediye ile ilgili diğer işlemlerde olduğu gibi nikah işlemleri hizmetlerinde de vatandaşlara her türlü kolaylık sağlanması yönünde talimat verdiğini dile getirerek, nikah işlemlerinde elde ettikleri başarının bundan kaynaklandığını söyledi.

“Hiçbir Zorlukla Karşılaşmıyoruz”

Bağlar Belediyesi’nin hizmetlerinden memnun olduklarını belirten vatandaşlar, nikah işlemlerinde hiçbir zorlukla karşılaşmadıklarını dile getirdi. Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’na teşekkür eden vatandaşlar,”Belediyeye geldiğimizde hiçbir zorlukla karşılaşmıyoruz. A’dan Z’ye kadar her konuda yardımcı oluyorlar. Vatandaşı oyalama olayı yok. İşlemler en kısa zamanda tamamlanıyor. Bundan dolayı çok memnunuz” sözleriyle görüşlerini dile getirdiler.

Belediye yetkilileri, havaların ısınmasından sonra yeniden açık alanda nikah işlemleri yapmaya başlayacaklarını ifade etti.

BAĞLAR BELEDİYESPOR’LU GENÇ VOLEYBOLCULAR YARI FİNALDE

2021-2022 Voleybol Sezonu Alt Yapılar Türkiye Birinciliği Genç Kız Kategorisi müsabakalarına katılan Bağlar Belediyespor 13 yaş altı genç voleybol takımı, oynadığı 6 maçı da kazanarak adını yarı finale yazdırdı.

Namağlup Yoluna Devam Ediyor

Bağlar Belediyespor’lu genç voleybolcular il şampiyonasında yarı finale yükseldi. Çift devreli lig üsülüne göre oynanan maçlarda grubunda 6 maç yapan Sarı-Mavili kızlar, tüm rakiplerini mağlup ederek yarı finalde mücadele etmeye hak kazandı.

Yediiklim, Öğretmenler Ayspor ve Peyasspor’la beraber A Grubu’nda yer alan Bağlar Belediyespor, kazandığı grup birinciliğinin ardında B Grubu ikincisi olacak takımla gelecek hafta yarı finalde karşı karşıya gelecek. Final etabı sonrasında il şampiyonu olacak takım, Diyarbakır’ı bölge şampiyonasında temsil etme hakkı kazanacak.

İlk Yılda Gelen Önemli Başarı

Antrenörler Serpil Karakaş ve Mevlüt Aslan yönetiminde başarılı bir grafik çizen Bağlar Belediyespor genç kızlar voleybol takımı, ilk kez kurulmasına rağmen elde ettiği başarı ile dikkat çekti.

Disiplinli bir çalışma ortaya koyarak ilk kez voleybolla tanışan çocukları geleceğe hazırlamaya çalıştıklarını anlatan antrenör Serpil Karakaş,”Bağlar Belediye Başkanımız sayın Hüseyin Beyoğlu gençlerin spora kazandırılması için her türlü desteği veriyor. İlk kez kurduğumuz genç takımla yine ilk kez mücadele ettiğimiz il şampiyonasında namağlup yolumuza devam ediyoruz. Hedefimiz bu başarıyı sürdürmektir.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz