Çınar’da DEDAŞ gerilimi

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde, DEDAŞ ekiplerinin “kaçak elektrik kullanımı ve trafo kurulduğu” iddiasıyla, Yaprakbaşı ve Düzova mahallesi sakinleriyle, karşı karşıya geldi. Jandarma ekipleriyle birlikte trafolara el koymak isteyen DEDAŞ ekiplerine, köylüler direnmek isteyince, arbede yaşandı.

Çınar’da DEDAŞ gerilimi

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde, DEDAŞ ile Köylüler yine “kaçak elektrik kullanımı” iddiasıyla, karşı karşıya geldi. Trafoları sokmak isteyen DEDAŞ ekiplerine, köylüler karşı çıkması nedeniyle, arbede yaşandı.

DEDAŞ, JANDARMA EŞLİĞİNDE

Son dönemlerde “kaçak elektrik kullanımı ve kaçak elektrik trafoları” olduğu yönündeki iddialar üzerine Jandarma eşliğinde, kırsal mahallelerde, operasyonlar gerçekleştiren DEDAŞ ekipleri, önceki gün Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde yaşanan olaylarla bir kez daha gündeme geldiler.

TRAFOLARI SÖKMEK İSTEDİLER

İlçeye bağlı kırsal Yaprakbaşı ve Düzova mahallesinde 13 kaçak trafonun yansıra, bölgede mobil kaçak trafoların kullanıldığı iddiası üzerine DEDAŞ ekipleri, İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerin de desteğiyle, söz konusu trafolara el koyma operasyonu gerçekleştirmek istedi. Köylüler trafoların sökülmesine karşı çıktı. DEDAŞ ekipleri ile Köylüler arasında yaşanan arbedeye jandarma ekipleri müdahale etti. 

Bu arada, DEDAŞ yaşanan gerginlikle ilgili kendini savundu. Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas’ın görüşlerinin yer aldığı açıklamada şu ifadelere yer verilmesi dikkat çekti. "Elektrikte kaçak kullanımın önüne geçmek ve aboneliği bulunmayan vatandaşlarımızı kayıt altına almak için önemli çalışmalar yapıyoruz. Abone olarak elektrik kullanımını kayıt altına almak istemeyen vatandaşlar, elektrik bedellerini ödememek için sağladığımız birçok teşvik programına rağmen değeri 200 bin lira olan trafolar alarak kaçak kullanıma yöneliyor. Amacımız milli kaynaklarımızı koruyarak kesintisiz, kayıpsız ve kaliteli bir şekilde sorumluluk bölgemize elektrik ulaştırmak."

Kaynak: Anadolu Ajansı