Çözüm-Der: Operasyonlar Can Ve Mal Güvenliği İçin Yapılıyor

PKK'ya yönelik operasyonları Diyarbakırlı siyasetçiler ve STK'lılar da olumlu karşıladı.

Çözüm-Der: Operasyonlar Can Ve Mal Güvenliği İçin Yapılıyor

ÇÖZÜM-DER Genel Başkanı Ercan Ezgin, can ve mal güvenliğinin sağlanmadığı ortamda hiçbir demokratik adım atılamayacağını belirtti. Ezgin, "Devlet bunu sağlamak için şehir içinde, köylerde, dağlarda operasyonlar yapıyor. Bu operasyonlar kendi vatandaşının can güvenliği için yapılıyor. Dün Ergani ilçesinde bomba yüklü araç ele geçirildi. Büyük bir facianın önüne geçildi. Bizde üzüntü ile beraber sevinç yaratmıştır. İstihbaratı veren ve bombayı imha eden kamu görevlilerine teşekkür ediyorum."

KÜRT SİYASETÇİ GÜÇLÜ: OPERASYONLARI OLUMLU BULUYORDUM

Kürt siyasetçi İbrahim Güçlü de PKK'nın 40 yıldan bu yana yaşamını tehdit eden bir örgüt durumunda olduğunu söyledi. Güçlü, "İnsanları öldürerek, kentlerde kitlesel ölümlere yol açarak güvenliği tehdit ediyordu. Özellikle bu halk tarafından anlaşılamıyordu. Ama bu hendek savaşından sonra halk PKK'nın kendi yaşamını tehdit eden bir örgüt olduğunu anladı. Halkın hak ve özgürlüklerine zarar vermeyecek olan operasyonları olumlu bulduğu halk tarafından biliniyor." diye konuştu.

HALİT ADVAN: HENDEKLERİN VE BARİKATLARIN VARLIĞI KABUL EDİLEMEZ

Diyarbakırlı siyasetçi Halit Advan ise operasyonları olumlu bulduğunu belirterek, "PKK'nın sokaklarda hendekleri kazdığı bilinmekte. Hiçbir demokratik devlet kendi şehirlerinde barikatların ve hendeklerin varlığını kabul etmez. Kasım 2015'ten sonra huzur ve güven ortamının sağlanması için operasyonlar başladı. Bu operasyonlar belli bir aşamaya geldi. Şimdi kırsalda operasyonlar var. Diyarbakır'ın girişlerinde çok ciddi arama kontrolü var.

Kaynak: Diyarbakır Söz