Darbeler ve Diyarbakır Cezaevi Resim Atölyesi açıldı

Diyarbakır 5 No’lu Cezaevi Müze Koordinasyon Merkezi, Darbeler ve Diyarbakır Cezaevi Resim Atölyesi’nin açılışını gerçekleştirdi. 20 ressamın katıldığı atölyede ortaya çıkacak eserler 7 Eylül’de sergilenecek.

Darbeler ve Diyarbakır Cezaevi Resim Atölyesi açıldı

Neşet AYTEK

Büyükşehir Belediyesi koordinasyonu ile çalışmalarını yürüten Diyarbakır 5 No’lu Cezaevi Müze Koordinasyon Merkezi, Darbeler ve Diyarbakır Cezaevi Resim Atölyesi’nin açılışını gerçekleştirdi. 1-5 Eylül tarihleri arasında Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’ndaki Koordinasyon Merkezi Sergi Salonu’nda devam edecek Resim Atölyesi’nde ortaya çıkacak eserler, 7 Eylül’de sergilenecek.

20 RESSAM KATILDI

Atölyenin açılışında konuşan Diyarbakır 5 Nolu Cezaevi Müze Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Sultan Şafak, resim atölyesi için sanatçılara davette bulunduklarını ve bu davete 39 sanatçının cevap verdiğini belirterek, atölyeye kişisel koşulları dolayısıyla 20 sanatçının katılacağını söyledi.

78’liler Diyarbakır Derneği Başkanı Abdülgani Alkan ise, Diyarbakır Cezaevi için uzun zamandır çalışmalar yürüttüklerini, fakat ilk somut adımın Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla koordinasyon merkezinin kurulmasıyla atıldığını ifade etti. Alkan, herkesin vereceği katkılar ile en büyük amaçlarının Diyarbakır Cezaevi’nin müzeye dönüştürülmesi olduğunu ve bu çalışmaların da oraya taşınması gerektiğini söyledi.

5’İNCİ SERGİ AÇILIŞI İÇİN BİR ARADAYIZ

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Diyarbakır 5No’lu Cezaevi Müze Koordinasyon Merkezi Genel Koordinatörü Necati Pirinççioğlu da, sivil toplum örgütleri ile birlikte kurdukları mekanda bugün 5’inci sergi çalışması için bir arada olduklarını ifade ederek, bundan 36 yıl önce Diyarbakır zindanında yaşananları, bugün o dönemi yaşamayan sanatçıların elleriyle resmederek en azından gelecekle yüzleşme açısından önemli olacağını kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz