Değişmeyen manzaralar!

İki gündür aralıklarla etkili olan sağanak yağış, Diyarbakır’daki alt yapı yetersizliğinin verdiği olumsuz görüntüler, bir kez daha yaşandı. Köprülü kavşak gölete döndü, araçlar mahsur kaldı.

Değişmeyen manzaralar!

Diyarbakır’da etkili olan sağanak nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü, bazı araçlar yolda mahsur kaldı. Doğum Hastanesi Köprülü Kavşaktaki alt geçidin bir kısmının suyla dolması üzerine belediye ve Karayolları ekipleri tahliye işlemi başlattı, polis ekipleri de sürücüleri alternatif yollara yönlendirdi.

MANZARA DEĞİŞMEDİ

Meteoroloji 15’inci Bölge Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından, kent merkezinde akşam saatlerinde sağanak etkili oldu. Yağış nedeniyle bazı ev ve işyerlerinde su baskınları yaşandı. Caddelerde oluşan su birikintileri nedeniyle trafikte sürücüler ilerlemekte güçlük çekince aksamalar yaşandı. Şanlıurfa yolu üzerindeki Doğum Hastanesi Köprülü Kavşaktaki alt geçidin bir kısmı suyla doldu.

KÖPRÜLÜ KAVŞAKTA

Belediye ve Karayolları 9’uncu Bölge Müdürlüğü ekiplerince alt geçitte tahliye işlemi başlatılırken, polis ekipleri de sürücüleri alternatif güzergahlara yönlendirdi. Bazı yollarda su birikintileri nedeniyle mahsur kalan araçlar, çekici yardımıyla kurtarıldı. Sağanak bir süre sonra etkisini yitirirken, su birikintilerin olduğu yollarda tahliye ve temizlik çalışmaları başlatıldı.

SAĞNAK YAĞIŞ UYARISI

Öte yandan, Kentte etkili olan sağanak yağışın öğleden itibaren gök gürültülüyle daha da etkili olacağı uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Diyarbakır'da beklenen gök gürültülü sağanak, Kulp, Hazro, Silvan, Bismil, Lice, Hani ve Kocaköy ilçelerinde etkili olacak. Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, kısa süreli kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

MARDİNDE ETKİLİ OLDU

Mardin'in Midyat, Nusaybin ve Artuklu ilçelerinde sağanak nedeniyle bazı ev ve iş yerleri su altında kaldı.

Midyat'ta etkili olan sağanak nedeniyle yollarda su birikintisi oluştu, araçlar trafikte ilerlemekte güçlük çekti.

Yunusemre, Seyitler, Bahçelievler, Cumhuriyet, Sanayi, Gölcük ve Bağlar mahallelerinde sağanak sonucu yaklaşık 30 ev ve iş yerini su bastı. Midyat Belediyesi ekipleri, su baskınlarına müdahale etti.

Nusaybin'de sağanak nedeniyle Nusaybin-Midyat kara yolu ikinci bir duyuruya kadar ulaşıma kapatıldı.

Beyazsu mesire alanında su baskınları oluştu, piknik ve dinlenme tesisleri su altında kaldı. Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı ve DSİ 102. Şube Müdürü Alaattin Akgül bölgede incelemede bulundu.

Artuklu ilçesi kırsal Yeniköy Mahallesi'nde su baskınları sonucu yol zarar görürken bazı evlerin duvarları çöktü.

Kırsal alanda arı kovanları hayvan yemi, tahıl ve mısır sel sularında kaldı.

Mahalle sakinlerinden Nurettin Koç, 97 arı kovanının zarar gördüğünü belirterek yetkililerden destek beklediklerini aktardı.

ULUDERE YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Burada, Şırnak'ta dünden bu yana etkili olan sağanak ve eriyen karlar nedeniyle akarsuların debisi yükseldi, Uludere kara yolu ulaşıma kapandı.

Uludere kara yolunun Besta mevkisinde, akarsuların 2 ayrı noktada taşması sonucu yolda ulaşım sağlanamıyor.

Uludere Kaymakamlığı ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce, sosyal medya hesaplarında yapılan duyurularda, taşkın uyarısı yapılarak, vatandaşların ulaşımda yaşanabilecek aksamalar nedeniyle dikkatli olmaları istendi.

Bu arada, vatandaşlar, Besta mevkisinde suya kapılan bir eşeği kurtardı.

EĞİTİME ARA VERİLDİ

Silopi ilçesinde de dünden bu yana etkili olan sağanak yüzünden cadde ve sokaklarda su birikintisi oluştu.

Silopi Kaymakamlığının sosyal medya hesabında yer alan duyuruda, "Yoğun sağanak nedeniyle ilçemiz genelinde tüm okul kademelerinde eğitim öğretime 1 gün ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında hamile ve engelli olan kamu görevlilerimiz de idari izinli sayılacaktır." ifadelerine yer verildi.

BÖLGE GENELİ UYARI

Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre, bugün Batman, Siirt, Ağrı, Iğdır, Şırnak, Hakkari, Bitlis ve Van çevreleri ile Muş ve Bingöl'ün güney kesimlerinde kuvvetli yağış bekleniyor.

Yağışların genellikle kuvvetli yağmur ve sağanak, Van, Hakkari, Bitlis ve Ağrı'nın yüksek kesimleri ile Şırnak'ın doğusunda kuvvetli, yer yer yoğun kar (20 santimetre üzeri) şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, kısa süreli kuvvetli rüzgar ve fırtına, yüksek kesimlerde tipi şeklinde kar yağışı ile buzlanma ve don olayına karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Kaynak: Diyarbakır Söz