Demokrasi ve Şehitler Mitingi

Fethullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanmasının 15 Temmuz 2016 gecesi darbe girişimine tepki amacıyla 81 ilde düzenlenen ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ Diyarbakır’da da coşkulu bir şekilde kutlandı. Orman parkta gerçekleştirilen mitinge çok sayıda vatandaşın yanı sıra STK’lar ve bürokratlarda katıldı.

Demokrasi ve Şehitler Mitingi

Muhammet YILDIZ / Mehmet Can TUNÇ

Park Orman’da düzenlenen mitinge AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker, Vali Hüseyin Aksoy, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarioğlu ve Ebubekir Bal, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, STK temsilcileri, dernekler, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, iş dünyasının temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.

Miting şehit ve gaziler için okunan Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra mitinge katılan siyasi partilerin temsilcileri tarafından konuşmalar yapıldı.

“DİYARBAKIR MİLLİ İRADESİNE SAHİP ÇIKTI”

Miting programında bir konuşma yapan Vali Aksoy şunları söyledi; “Bugün Demokrasi ve Şehitleri anma adına düzenlemiş olduğumuz bu mitinge hepiniz hoş geldiniz, onur verdiniz. 15 Temmuz gecesi FETÖ Terör örgütü tarafından Türkiye’de bir darbe girişimi başlatıldı. Bu darbe girişimine Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, vatandaşlarımızı sokağa davet ederek, karşı durmalarını istedi. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Diyarbakır’da da halkımız sokağa çıktı ve darbeye karşı duruşunu gösterdi. Diyarbakırlılar Milli İradeye sahip çıkmıştır. 15 Temmuz gecesinde bunu bütün Türkiye’ye ve dünyaya göstermiştir. Bu duyarlılığı gösteren bütün Diyarbakırlılara teşekkür ediyorum. Yaşlısına gencine çocuğuna büyüğüne hepsine teşekkür ediyorum. Büyük bir dirayetle, büyük bir dik duruş ile bunu ortaya koymuşlardır. Siyasi partimize, sivil toplum kuruluşlarımıza ve katkı sunan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Onların bu dik duruşunun sayesinde, bugün özgürce ve rahat bir şekilde dolaşıyoruz. Mekânları Cennet olsun. Demokrasi şehirlerini bu millet asla unutmayacaktır. Bu olaylar esnasında yaralanan gazilerimize acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükran ile anıyorum. Bu etkinliğe katılan ve bu duyguyu bizlerle paylaşan siz Diyarbakırlılarımıza da tekrar teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ ilahiler okunmasıyla devam etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz